1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Kadrioru pargis tähistatakse musta vesimao aasta algust
Kadrioru pargis tähistatakse musta vesimao aasta algust

Kadrioru pargis tähistatakse musta vesimao aasta algust

10. veebruaril toimuvad Kadrioru pargis Hiina uue aasta alguse puhul suurejoonelised pidustused, millega tähistatakse musta vesimao aasta algust.

Pidustused algavad kell 18 Luigetiigi ääres, kus kõikidele külastajatele on vaatamiseks kaunid jääskulptuurid, mille autorite seas on üks maailmas laialt tunnustatud Egiptuse kunstnik Salah Hammad ning Eesti skulptorid Tiiu Kirsipuu (kuraator), Aime Kuulbusch. Kalle Pruuden ja Elo Liiv.

Tööde aluseks on Idamaade kuukalender. Keskne kuju on pühendatud algavale maoaastale ja teda ümbritsevad nelja elementi (maa, tuli, õhk, vesi) sümboliseerivad skulptuurid.

Luigetiigi juures saab näha ka tuletsirkust ja võimsat õhus keerlevat draakonitantsu, kust see liigub edasi Pillapalu platsile. Seal esinevad Hiinast saabunud külalisartistid Minzu Ülikoolist ning Pekingi Tantsu-, Draama- ja Ooperimajast. Idamaises etenduses tuuakse publikuni Hiina folk- ja traditsioonilised tantsud, nautida saab hiina rahvapillide erilist kõla, akrobaatikat ja palju muud huvitavat.

Peo lõpetab võimas ilutulestik. Toidutelkides pakutakse hiinapäraseid suupisteid ja kuuma jooki.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härm kutsub tallinlasi üritusest osa saama. „Tegemist on tõelise pereüritusega, mis toob värvi meie igapäevaellu, pakub võimalust näha ja kogeda midagi erilist ning ainulaadset,” ütleb Härm.

Head Uudised GoodNews