1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KEVADISED PEREPÄEVAD! Energia avastuskeskuses etendub “Tähejänku”
KEVADISED PEREPÄEVAD! Energia avastuskeskuses etendub “Tähejänku”

KEVADISED PEREPÄEVAD! Energia avastuskeskuses etendub “Tähejänku”

EAK planetaariumTallinna suurimas „üllatusmunas“, Energia avastuskeskuse planetaariumis, on kevadisteks perepäevadeks pere pisematele valminud planetaariumietendus „Tähejänku“.

3.-5. aprillini on Energia avastuskeskuses perepäevad, kus lisaks võimalusele katsetada enam kui saja põneva käed-külge teaduseksponaadiga, saab iga päev kolmel korral vaadata tasuta „Tähejänku“ planetaariumietendust: kell 13 ja kell 16 eesti keeles ning kell 15 vene keeles.

Pere pisematele mõeldud planetaariumiprogramm, „Tähejänku“, on vahva ja interaktiivne etendus, kus kasutades„kosmilisi pliiatseid“, räägitakse tähtkujudest, õpitakse tundma planeedi ja tähe erinevust, rännatakse Kuule ja Päikesele, liigutakse planeetide vahel ning külastatakse Linnuteed. Kas Kuul paistab nägu või elavad seal jänesed? Kas kuu on tehtud juustust? Kas Saturni rõngad on tema kõrvad või seelik? Mis asjad on kosmilised tolmuimejad? Kes on planeetide kuningas? Kui suur on Päike? Neile küsimustele saab uues etenduses vastused. Programm kestab 25 minutit ja seda saab külastada Energia avastuskeskuse pileti olemasolul.

Möödunud aasta juunis taasavatud Energia avastuskeskus pakub tegevust ja avastamisrõõmu kogu perele. Püsinäitused tutvustavad elektri ja energia ning heli ja valguse teemasid. Lisaks on kuni septembrini avatud Austrias valmistatud näitus „Kosmose kõla“, kus saab kuulata virmaliste hääli, treenida koos astronautidega ning startida taevasse kosmosesüstikul.

Keskuse staareksponaadiks on Euroopas unikaalne Tesla generaator Faraday puuris, mis võimaldab demonstreerida kuni 3-meetriseid välgunooli. Välgudemonstratsioon on iga päeva kell 14.

Energia avastuskeskust, mis pakub interaktiivset teadusõpet nii lastele kui ka täiskasvanud teadushuvilistele on taasavamisest alates külastanud juba üle 100 000 külastaja. Avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna linn ja Tallinna Soojus.

 

Head Uudised GoodNews