1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KING OF KINGS! Tais sügiseseks matšiks valmistuv Markko Moisar: saan siin sajaprotsendiliselt enda spordile keskenduda
KING OF KINGS! Tais sügiseseks matšiks valmistuv Markko Moisar: saan siin sajaprotsendiliselt enda spordile keskenduda

KING OF KINGS! Tais sügiseseks matšiks valmistuv Markko Moisar: saan siin sajaprotsendiliselt enda spordile keskenduda

IMG_698417. septembril Saku Suurhallis toimuvaks King of Kings võistlusteks valmistuv Markko Moisar sõitis seitsmeks nädalas Taisse treenima, et teha Eestis võimalikult hea matš. Uurisime temalt, kuidas näevad välja treeningud Tais ning mida ta seekordselt treeninglaagrilt kõige enam ootab.

Markko, oled varem Tais treeninud?

Jah, ma olen varem Tais treeninud. Esimest korda neli aastat tagasi ning nüüd jaanuaris käisin seal kolm ja pool nädalat treenimas. See oli väga hea aeg, millega sai hea vormi ja tagasi tulles oli hea enesekindlus.

Treeningud on Tais väga huvitavad. Kes soovib, võib käia hommikuti jooksmas – ka mina olen selle eesmärgi võtnud. Tegu on enam-vähem kaheksa kilomeetrise rajaga. Edasi hakkab treening, mis sisaldab kümme minutit hüppenööriga hüppamist, koos sooja tegemist ja edasi minnakse eraldi. Mõned lähevad koti peale, teised ringi lapadega treenima ja mõned teevad klintši, mis on tai poksis püstimaadlus. Need treeningud on väga huvitavad.

Tiim, kuhu ma lähen on Phuket Top Team, seal treenib ka üks eestlane Andres. Tema on Tais olnud juba päris pikalt, üle kahe ja poole aasta. Mulle meeldib, kuidas ta on seal edasi arenenud, seal on väga head poksitreenerid ja peale selle käib seal ka palju UFC fighter`eid, kes on üle maailma tuntud.

See on kodune koht, kuhu minnes kõik soovivad trenni teha ja seal tuleb alati võimas tunne. Mulle meeldib sellises keskkonnas treenida, kus kõik on ühise eesmärgi nimel, et saada tugevamaks.

_MG_0222

Kui pikaks ajaks sa Taisse jääd?

Tais ma olen kokku seitse nädalat. Esimesed kolm päeva võtsin rahulikult. Kuna mul Eestis oli puhkus, siis alustasin kergete jooksudega, et mitte ennast kohe üle koormata. Kuivõrd ma olen pikalt kohal, siis arvan, et ma teen kohapeal ka mõne matši. Ma usun, et see matš võib jääda juuli algusesse, kuid ülejäänud aja ma valmistun King of Kingsi turniiriks.

Mainisid, et Tais tekib võimas tunne, kas sealne treening on niivõrd teistsugune või on atmosfäär erilisem?

Trenn on juba selle pärast teistsugune, et need inimesed, kes siin on, on sellega tegelenud juba lapsest saati. Ja kindlasti on see ka kliima, sest kui kogu aeg on 35 kraadi sooja, siis sul ei teki kergeid vigastusi, mis võivad tulla Eestis külmas saalis. Kliima on soe, sa jood palju vett, su painduvus on parem ja keha areneb hoopis teistmoodi. Sa saad sitkust juurde, mida Eestis on raske saada. Ma usun, et kui ma olen siin seitse nädalat, siis tulen tagasi väga hea vormiga.

_MG_0377

Kellega sa Tais oled, on sul ka treeningu kaaslasi kaasas?

Mul on kaasas mõned treeningpartneOled sa seadnud endale eesmärgi, mida kindlasti selle perioodi jooksul Tais saavutada tahaksid?rid, kellest mõni tuleb hobi korras kaasa. Selleks, et proovida Tai treeninguid ja näha melu.

Nii et oma fännklubi on kaasas?

Põhimõtteliselt küll, kindlasti on nad väga toetavad fännid mul, kuid nad treenivad siin ka ise ning näevad, mis teeb selle asja raskeks.

Kas kohale jõudes vaatasid treenerid sinu praeguse seisu üle ja panite paika plaani?

Siin on palju erinevaid Tai treenereid, mõned on ainult poksi peal, mõned teevad ainult Tai poksi. Mõned on enda stiiliga, näiteks hüppava stiiliga. Pigem on siin see, et sa õpid igalt ühelt midagi.

_MG_0353

Oled sa seadnud endale eesmärgi, mida kindlasti selle perioodi jooksul Tais saavutada tahaksid?

Tai on koht, kus ma saan olla nii, et ma ei pea andma trenne, vaid saan siin sajaprotsendiliselt enda spordile keskenduda. See ongi see tunne, mida ma tahaksin treeninglaagrilt saada, et ma saaksin olla sada kümme protsenti asja juures ja tagasi tulles teha Eestis väga hea turniirimatš. Ma usun, et ma teen õhtu jooksul kindlasti kaks matši.

Head Uudised GoodNews