1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Kinofännid lõid kaasa “Klassikokkutulek 2” võtetel
Kinofännid lõid kaasa “Klassikokkutulek 2” võtetel

Kinofännid lõid kaasa “Klassikokkutulek 2” võtetel

Fotod: Forum Cinemas

Eile toimusid hittfilmi “Klassikokkutulek” teise osa stseenide filmimine, kus lõid kaasa ligi 50 kinofänni ja Forum Cinemas töötajat ning uute tegelastena ilmusid mängu Tanja Mihhailova-Saar ja Indrek Ojari.

Coca-Cola Plazas filmiti Scape saalis toimuvat punase vaiba gala stseeni, kus ilmub filmi tegelaste hulka ja sekkub edasistesse sündmustesse peategelaste neljas sõber Tõnu (Indrek Ojari) koos kaaslase Gittega (Tanja Mihhailova). Filmi režissööri Rene Vilbre sõnul lõid seekord lisaks uutele tegelastele võtteplatsil massistseenides kaasa ka üle poolesaja Forum Cinemas kino fänni ja töötaja.

Kolmiku sõpra kehastav Indrek Ojari sõnul kulges koostöö suure hulga massistseenides osalejatega väga loomulikult. “Taustastseenides osalejad, kes pole varem teatri või filmiga kokku puutunud ja suudavad sealjuures jääda iseendaks, mängivad kohati isegi paremini kui professionaalsed näitlejad,” muigas Ojari. “Kõige hullem on siis, kui kaadri taha mängima valitud inimene hakkab tegema karakterit, siis läheb asi tavaliselt käest ära. Seekord midagi sellist ei juhtunud, kõik jäi loomulikuks,” lausus Indrek Ojari.

Filmidebüüti tegeva Tanja Mihhailova-Saare sõnul andis võttepäev hulga mängulusti. “Võtted tegi eriliseks nii koht kui ka kokkumäng Indreku ja taustanäitlejatega. Täispikas filmis osalemine on minu jaoks esmakordne ning suurim erinevus seriaali või lavatööga on suur meeskond, kes selle taga on. Professionaalsed tegijad, tippnäitlejad ning kõik on paigas ja timmitud,” kirjeldas Tanja ning avaldas lootust, et saab ennast ka tulevikus filmides proovile panna ning ehk katsetada ka üht tõsist draama rolli.

Filmimisel kaasa löönud Forum Cinemase töötaja Merli Tarbe oli saadud kogemusest vaimustuses. “Nii lähedalt näha, kuidas ühte tasemel kassahitti tehakse, seda võimalust pole just sageli. Meie ülesandeks oli kehastada kinos toimuva punase vaiba gala külalisteks. Sätitud pidid olema nii soeng, riietus kui ka maneerid ning etteantud oli ka tegevus, kuid ikkagi jäi võtteplatsil ruumi ka spontaansusele ja naljale,” ütles Merli.

Massistseenidesse kandideeris ligi 1500 inimest ning nendest veidi alla 200 osaleb filmis. Režissöör Rene Vilbre sõnul seni ühtegi väga suurt möödapanekut või jama ei ole ette tulnud. “Klassikokkutulek 2. Pulmad ja matused” võtted lõpetatakse Vilbre sõnade kohaselt sel nädalal. Film jõuab kinodesse järgmise aasta 16. veebruaril.

Filmis löövad lisaks peaosatäitjatele Mait Malmstenile, Ago Andersonile ja Henry Kõrvitsale kaasa ka Kristel Aaslaid, Kristjan Jõekalda, Indrek Ojari, Mallukas, Ingrid Margus, Tanja Mihhailova-Saar ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews