1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. KLASSIKATÄHED ALUSTAB! Nemad võistlevad juba pühapäeval “Klassikatähtede” saates!
KLASSIKATÄHED ALUSTAB! Nemad võistlevad juba pühapäeval “Klassikatähtede” saates!

KLASSIKATÄHED ALUSTAB! Nemad võistlevad juba pühapäeval “Klassikatähtede” saates!

Klassikatähed 2016Jaanipäeva aegne päikesepoiss Karl Johan Kullerkupp on pärit ülikoolilinnast Tartust, kuid praegu elab ja õpib Tallinnas. Pikka aega oli noormehe suurim rõõm laulmine, nüüd on selle koha tema südames hõivanud löökpillid.

Silvia Ilves on tšellot mänginud juba 17 aastat. Praegu õpib ta tšellomängu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Silvial on ka kaks poega ning Silvia enda sõnul on ta eluperioodides olnud rohkem värve kui vikerkaares. Lisaks tšellomängule jumaldab Silvia ilusaid kleite.

4-aastaselt klaveriõpinguid alustanud Sten Heinoja treenib eelmisest aastast oma kätt Londoni kuninglikus muusikakõrgkoolis Royal College of Music, kus talle võimaldati täisstipendium magistriõppe läbimiseks. Klaverimängu harjutamiseks kulub Stenil päevas vähemalt kuus tundi. Steni sõnul on pianisti elukutse parim, mida ta oskab ette kujutada.

Foto: Krõõt Tarkmeel
Foto: Krõõt Tarkmeel

Kolmapäeval, 16. märtsil saab kõiki kaheksat osalejat kuulda Estonia kontserdisaalis toimuvas “Klassikatähed 2016” kontserdivoorus.  Finalistide galakontsert ERSO-ga, Olari Eltsi dirigeerimisel, toimub Estonia kontserdisaalis 20. aprillil.

Lisaks žüriile saavad arvamust avaldada ka televaatajad ning just publik on see, kes otsustab, kellest saab Klassikatäht 2016.  Saatejuht on Marko Reikop.

Publikusse registreerumine ja lisainfo telekonkursist “Klassikatähed 2016” leiab SIIT.
Osalejate tegemisi ja saadetes toimuvat jälgib saate Facebooki leht.

Saatesari valmib Eesti Kontserdi, Klassikaraadio ja ETV koostöös.

Head Uudised GoodNews