1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. “Kodutunne” läheb täna appi puudega last kasvatavale noorele perele!
“Kodutunne” läheb täna appi puudega last kasvatavale noorele perele!

“Kodutunne” läheb täna appi puudega last kasvatavale noorele perele!

Kodutunne, 14.04Täna kell 20:30 läheb Kanal 2 “Kodutunne” Maardusse, kus pealtnäha normaalsel elujärjel pere vajab siiski rohkem abi kui esmapilgul tundub. Perepoeg Hector sündis liitpuudega ja nii muutub pereemale üha raskemaks tema pesemine vannis.

Täna on “Kodutunne” Maardus, kus pisikeses ühetoalises korteris elab noor pere, kus kasvamas terve tütar ja raske puudega väike poeg Hector. Pereema Dagne elu muutus kolm aastat tagasi, kui 27. rasedusnädalal selgus, et lapse ajuga pole kõik korras. 32. nädalal kutsuti sünnitus esile ja kuigi vanemad arvestasid võimalusega, et poiss on sündides juba surnud, tuli ilmale siiski poeg Hector, kellel diagnoositi hüdrotsefaalia (vesipea) ja veel lisaks mitu liitpuuet. Hector aidati elule, kuid keegi ei öelnud vanematele, kuidas edasi elada…

Kodutunne, 14.04_1Ligi kolmeaastane Hector ei istu, rooma ega räägi. Tema nägeminegi on nullilähedane ja arengutaset võib võrrelda neljakuuse lapse omaga. Ometi on ta tubli poiss, kes tänu vanemate jõupingutustele suudab siiski juba pead hoida ja keerata. Hector kaalub umbes kaheksa kilo ja nii on Dagnel üsna raske poissi vannis pesta. See valupunkt on vaid üks paljudest, millega see tubli noor pere peab päevast päeva tegelema. Muret valmistab ka pereema süütunne, väsimus ja murdumispunkt, mis inetrvjuu põhjal ei pruugi kaugel olla.

“Kodutunne” ehitab perele uue vannitoa ja dušsinurga, et kergendada pereema füüsilist koormust ja näidata, et abi on olemas, ükskõik kui uskumatuna see ka ei tunduks. Äkki aitab veidikenegi paranenud elamistingimused ka emale vaimselt jõudu jätkamiseks?

“Kodutunde” uus hooaeg on Kanal 2s täna kell 20:30, vahetult enne krimisarja “Viimane võmm”.

[iframe src=”http://kanal2.ee/video/lonelyPlayer?videoid=19951&pid=0&skin=1″ height=”350″ width=”450″ frameborder=”0″]

Head Uudised GoodNews