1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Konkurss „Aasta Suurpere“ ootab kandidaate
Konkurss „Aasta Suurpere“ ootab kandidaate

Konkurss „Aasta Suurpere“ ootab kandidaate

“Aasta Suurpere 2013” perekond Karu-Rõõm
“Aasta Suurpere 2013” perekond Karu-Rõõm

Kuni 30. aprillini saab esitada kandidaate konkursile „Aasta Suurpere“, mille võitja kuulutatakse välja 10. mail toimuval Suurperepäeval Tallinna Loomaaias.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) ja BIGBANKi poolt viiendat aastat välja antava „Aasta Suurpere“ aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.

“Tänavu juba kümnendat aastat toimuvast Suurperepäevast ja “Aasta Suurpere” konkursist on kujunenud jätkusuutlik ning armas traditsioon. Seega ootame taaskord aktiivset osavõttu, et tunnustada eeskujulikke ja toredaid suurperesid,” ütles ELPLi president Aage Õunap.

Möödunud aastal pälvis „Aasta Suurpere“ tiitli neljalapseline perekond Karu-Rõõm Võrumaalt Rõugest. “Perekond Karu-Rõõm jäi žüriile koheselt silma, kuna tegemist on hakkaja perega, kust õhkub armastust, siirust ja palju positiivset energiat,” sõnas BIGBANKi juhatuse liige Kaido Saar.

Kandidaadi esitamiseks „Aasta Suurpere” konkursile tuleb hiljemalt 30. aprilliks saata kirjalik taotlus BIGBANKi kodulehe www.bigbank.ee/suurperepaev kaudu. Ettepanek peab sisaldama kandidaadina ülesseatava perekonna nime ja koosseisu, elukohta, vanemate töökohta ja ameteid ning vabas vormis kirjeldust ja põhjendust. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed. Ettepanekuid aunimetuse saamiseks võivad teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.

Aasta suurpere väljaselgitamiseks moodustatakse komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Lasterikaste Perede Liidu 3 juhatuse liiget, ürituse patroon Urmas Vaino, BIGBANKi esindaja ja eelneval aastal aunimetuse võitnud perekonna esindaja.

Aunimetuse võiduperekond kuulutatakse välja 10. mail toimuval Suurperepäeval, mis leiab aset Tallinna Loomaaias. Perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot BIGBANK-i poolt.

Suurperepäeva ning konkursi “Aasta Suurpere” korraldajateks on Eesti Lasterikaste Perede Liit ja BIGBANK. Suurperepäev ja “Aasta Suurpere” konkurss toimuvad lisaks Eestile ka Lätis ja Leedus.

Head Uudised GoodNews