1. Avaleht
  2. Film
  3. „Külm sõda“ kogus enim Euroopa filmiauhindade nominatsioone
„Külm sõda“ kogus enim Euroopa filmiauhindade nominatsioone

„Külm sõda“ kogus enim Euroopa filmiauhindade nominatsioone

Tänavusi Euroopa filmiauhindu domineerivad filmid, mis võitsid auhindu Cannesi filmifestivalil: parima filmi tiitlile kandideerivad Pawel Pawlikowski “Külm sõda”, Matteo Garrone “Dogman”, Alice Rohrwacheri “Õnnelik Lazzaro”, Lukas Dhonti “Tüdruk” ja Ali Abbasi “Piir”.

„Külm sõda“ kandideerib veel parima lavastaja, näitlejanna (Joanna Kulig), näitleja (Tomasz Kot) ja stsenaristi priisidele. “Dogman”, “Õnnelik Lazzaro” ja “Piir” kandideerivad neljale auhinnale. „Tüdruku“ peaosaline Victor Polster kandideerib parima näitleja auhinnale. Nominatsiooni pälvis ka Gruusia-Eesti ühisfilm „Ohtlik ema“. Eesti kinodes on linastunud näiteks ka Taani „Süüdlane“.

„Külm sõda“ räägib mehest ja naisest, kes püüavad võita külma sõda mitte võideldes, vaid oma südametes. „Dogmani“ tegevus toimub koerte ilusalongis. „Lazzaro” on kui muinasjutt, kus väikese Itaalia küla tubakapõllul tööd rabava pere liikmed elavad justkui unustatud ajal ja alluvad markiisi võimule. „Tüdruk“ räägib transseksuaalsest teismelisest, kes soovib saada balletitantsijaks. „Piiri“ peategelane on tolliametnik, kes on kogu elu pidanud häbenema keskmisest inetumat välimust, kuid eriliselt terav haistmismeel on aidanud tal tööd hästi teha.

“Külm sõda” (Poola), “Dogman” (Itaalia), “Tüdruk” (Belgia) ja “Piir” (Rootsi) on esitatud võõrfilmi Oscarile. Mitmed filmidest linastuvad tänavu PÖFF-il ja kuigi piletimüük on juba paar päeva kestnud, selgub Piletilevist vaadates, et neile on veel kohti. „Külm sõda“ jõuab Eesti kinodesse jaanuaris.

31. Euroopa filmiauhinnad antakse kätte 15. detsembril Sevillas. Gala on toimunud ka Tallinnas.

https://www.europeanfilmawards.eu/en_EN/nomination-current

Head Uudised GoodNews