1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA JÕULULAULE! “Karavani” jõulukontserdid Palmses toovad jõulutunde südamesse
KUULA JÕULULAULE! “Karavani” jõulukontserdid Palmses toovad jõulutunde südamesse

KUULA JÕULULAULE! “Karavani” jõulukontserdid Palmses toovad jõulutunde südamesse

Detsembris toimuvad Palmse mõisas “Karavani” jõulukontserdid, kus kuuleb nii tuntud jõululaule kui ka teisi lugusid populaarse ansambli repertuaarist. “Taaselustame need head jõululaulud, mis on meil kõigil südames juba ajast, mil helikassett oli veel moes. Natuke vana ja uues kuues ja veel paremini!” ütleb kontserdi tutvustus.

Karavani solisti Karl Madise sõnul tähendabki jõuluaeg tema jaoks kontserte, mil ta loob inimestele oma lauludega jõulumeeleolu ning lauldes tekib see tal endalgi.

“Laulude nimekiri on pikk, aga kindlasti on seal „Jõulukell“, „Kauneid jõule“, „Talvevõlumaa“, „Talveöö“ ja teisigi. „Aisakell“ aitab alati rahvast laulma panna, „Jõulukella“ olen absoluutselt iga kord esitanud. Neid lauldes on jõulumeeleolu, see on eriline tunne,” räägib laulja kontserdi repertuaarist. “Ega neid jõululaule maailmas väga palju pole, et kogu kontsert nendega teha, me esitame ka muud muusikat. „Pärlipüüdjat“ küll seekord ei laula, selle jaoks tuleb teine kord.”

KUULA KARAVANI JÕULULAULE!

Kontserdid toimuvad 10. detsembril kell 14, seejärel 12., 13., 14., ja 15. detsembril kell 18 ning 17. detsembril taas kell 14. Palmse mõis pakub seejuures suurepärast võimalust pidada oma kollektiivi jõulupidu enne või pärast kontserti mõisas.

13. sajandil esimest korda mainitud Palmse mõis on väga kireva ajalooga ning olnud Lahemaa ja põhjaranniku üheks pärliks. Palmse oli esimene mōis Eestis, mis taastati koos kõigi mõisasüdamesse kuuluvate hoonetega, andes sel viisil hea ülevaate ühest Eestimaale läbi sajandite iseloomulikust mõisast. Restaureerimistööd toimusid aastail 1975.-1985, nende käigus avastati ja taastati ka seinamaalingud. Ennistatud mõisamaja avas oma uksed 1986. aasta suvel ja see annab suurepärase ettekujutuse mõisnike elustiilist. Alates 2002. aastast kuulub Palmse mõisaansambel sihtasutusele Virumaa Muuseumid.

Kontserdi piletid on müügil Piletilevis ning toitlustuspakettide kohta saab lisainfot küsida info@palmse.ee või telefonil 555 999 77. Praegu on Palmses avatud ka Jõuluküla koos jõuluprogrammiga lastele, ja 10. detsembril toimub Jõululaat. 

Jüri Kukk Ajakirjanik