1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA! Millest räägib Risto Paiste uus lugu „Vaenlasest vend“?
KUULA! Millest räägib Risto Paiste uus lugu „Vaenlasest vend“?

KUULA! Millest räägib Risto Paiste uus lugu „Vaenlasest vend“?

Superstaarisaatest tuntud Risto Paistel on valminud ahjusoe singel „Vaenlasest vend“.

Laulu autor on Erik Grenberg, kes juba 2013. aastal võitis ansambliga A3 Pärnu noortebändide konkursi.

Erik, kuidas leidsite tee muusika juurde?

Põhikoolis pidin valima, kas lähen jalgpallitrenni või hakkan muusikaga tegelema. Vanaisa mängis akordioni ja sellepärast arvas ka ema, et seda pilli peaksin õppima. Akordion saigi minu õpitavaks pilliks, kuna kitarritunnid olid juba täis. Muusikakool ei meeldinud mulle aga üldse ja käisin seal hirmuga, kuni sain eriala vahetada basskitarri vastu.

Sellest edasi tekkisid erinevad projektid, esinemised ja sain palju lavakogemust. Muusikakooli kõrvalt mängisin akustilist kitarri ja sealt saigi kõik alguse. Hiljem hakkasin kirjutama lugusid ja õppima iseseisvalt produktsiooniprogramme.

Millest „Vaenlasest vend“ räägib?

Leidsin mõned aastad tagasi isa vana luulekaustiku, mida sirvides jäid kohe silma ühed salmid. Neid ridu lugedes tekkis peas meloodia ja idee sellest lugu teha. Algse demo kirjutasin viie minutiga valmis. Muutsin sõnad lauldavamaks ja lisasin omad mõtted. Lugu räägib minu jaoks teadmatusesest, raskest eluperioodist, kus inimene elab kõik endast välja ja otsib lahendust.

Miks otsustasite, et selle laulja võiks olla saates „Eesti otsib superstaari“ osalenud Risto?

Rääkisin ideest sõbrale, kes ütles, et teab sobivat lauljat. Kohe, kui Risto Paistega kohtusime, tekkis väga hea klapp ja otsust oli kerge teha.

Mis on muusika kirjutamises see, mis teid võlub?

Muusika kirjutamine on väga rahustav  ja sellega saan emotsioone väljendada. Mulle meeldib, kui tekib oma maailm, kus saan enda reeglid luua.

Millised on plaanid edasi?

Plaane on palju ja neist te veel kuulete!

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.