1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Kuumad kitarristid Chico & The Gypsies kütsid kirgi!
Kuumad kitarristid Chico & The Gypsies kütsid kirgi!

Kuumad kitarristid Chico & The Gypsies kütsid kirgi!

Foto: Heiti Kruusmaa
Foto: Heiti Kruusmaa

Laupäeval toimus Nokia Kontserdimajas Gipsy Kings’i asutaja ja endise liidri Chico Bouchikhining ning tema kitarristide Chico & The Gypsies kontsert. Kontserdisaal oli puupüsti täis ning energiast pakatavad ja talendikad mustlas-kitarristid vallutasid iga külalise hinge.

Chico & The Gypsies on oma kahekümne tegevusaasta jooksul müünud enam kui 20 miljonit plaati ning täitnud kontserdisaale üle kogu maailma. Chico ja tema kitarristid tantsitasid publikut nii vanade aegumatute lugude nagu “Bamboleo”, “Djobi Djoba”, “Marina” ja “Volare” kui ka uute popihõnguliste paladega.

70ndate lõpus tegi Brigitte Bardot oma sünnipäevadel mänginud bändist peo sümboli. Gypside jaoks tähendas see suurejoonelise edu algust avades võimaluse reisimiseks ja oma loomingu tutvustamiseks neile ettearvamatutes riikides.

1984. aasta mais otsustas Chico luua Gipsy Kings’i esimese videoklipi “Allegria”, mida esitleti Saint-Tropez’ rahvusvahelisel muusikavideote festivalil, kus olid muuhulgas ka Michael Jackson’i, Paul McCartney’i ja Elton John’i tolleaegsed videod. Klipp leidis tunnustust ning andis Chico’le innustust luua oma kodukohas Arles’is, mustlaste kultuuri- ja rekreatsioonikeskuse El Patio de Camargue.
1991. aastal läksid Gypsi Kings’i muusikute teed lahku ning Chico Bouchikhi lõi uue koosluse “Chico & the Gypsies” ja asus teele.

1994. aasta septembris kutsus ÜRO Chico koos Harry Belafonte’i ja Montserrat Caballé’ga esinema Oslosse, tähistamaks Shimon Peres’i ja Yasser Arafat’i vahelisi rahukokkuleppeid. Olles puudutatud Chico hoiakust, tema föderaaltegevusest ja universaalsest muusikast, otsustas UNESCO direktor ta 9. mail 1996. aastal nimetada UNESCO rahu erisaadikuks.

Chico & The Gypsies esineb juba kakskümmend aastat kogu maailmas ning osaleb Pariisi, New Yorgi, Tokyo, Moskva, Beyrouth’i, Dubai ja muude linnade kõige prestiižseimatel õhtutel kandes rahu, tähistamise ja rahvaste ühinemise sõnumit.

Esimeseks suuremat tuntust toonud plaadiks osutus 1996. aastal ilmunud “Vagabundo”, milles tuli nende identiteet värvikalt esile. Edukad on veel olnud Universali all 2005. aastal ilmunud “Freedom” ning värskeim, 2013. aastal ilmunud “Fiesta”.

Oma tegevuse algusest on nad välja andnud 10 edukat albumit flamenko, rumba, latiinopopi ja rokilugudega.

Eestis esines Chico & The Gypsies esmakordselt, pakkudes päikeselist muusikaelamust võimalusega väärtustada sõprust sütitavate rütmide saatel. Kontserdil pakkus suurejoonelist vaatemängu kaheksa ühes kõlavat kitarri koos saatebändi kuuluva bassi, klahvide, trummari, viiuli ja aafrika trummide sektsiooniga.

VAATA GALERIID!
Fotod: Heiti Kruusmaa

Head Uudised GoodNews