1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. La La Ladies: me tahame muusikaga vaikse eestlase oma kestast välja tuua
La La Ladies: me tahame muusikaga vaikse eestlase oma kestast välja tuua

La La Ladies: me tahame muusikaga vaikse eestlase oma kestast välja tuua

lalaladiesEesti ilusaima ja energilisema tüdrukutebändi La La Ladies kaks esindajat, Kethi ja Diana, käisid portaalile GoodNews rääkimas oma seiklusrikkast tööst, oma armastusest muusika vastu ja bändi uutest projektidest.

La La Ladies on Tanja Mihhailova loodud bänd mis koosneb kolmest ilusast neiust: Diana, Kethi ja Inga. Bänd on tänase seisuga koos olnud kolm aastat, see on saavutus, mida neiud ka mõni aeg tagasi suurelt tähistasid. Bändi aluseks oli svingi muusika ja pin-up stiil. “Tanja nägi, et turul ei ole sellist bändi, aga vajadus on. Ta otsis just sellised muusikuid, kes ei ole Eestis liialt tuntud, inimesi, kellel ei oleks palju teisi projekte kõrval, kes saaks korralikult bändile pühenduda ja ei rabeleks liialt palju ringi, sest see nõuab väga palju pühendumist,” sõnab Kethi.

Kuigi neiud alustasid svingiga on nad nüüdseks läinud üle popmuusikale, mida Diana peab loomulikuks: “Me üritasime oma muusikavalikuga võimalikult suurt publikut haarata, et igas vanuses inimesed leiaksid enda jaoks midagi. Aga nüüd, kuna me oleme kõik veel noored, eriti meie kõige uuem liige, siis oleme ikkagi popmuusikale üle läinud. Kõik vanad lood on meil endiselt valikute hulgas olemas, aga meie oma looming on popilikum.”

Bändi tulid algul kokku tol hetkel USA-s elanud Kethi ja Diana. Kaks aastat hiljem vahetus La La Ladies kolmas liige ja tema asemel võttis koha sisse Inga, kes on praeguse koosseisu pesamuna. Bändiliikme vahetust peavad nii Diana kui ka Kethi positiivseks: “Kõik toimus väga kiiresti ja tundus nagu bändi loomulik jätk ja vajadus. Me helistasime Ingale, et meil on plaan minna Eesti Laulule ja kas ta oleks valmis bändi liikmeks tulema. Alguses olime kõik väga “ootame ja vaatame” suhtumisega, aga asjad arenesid nii kiiresti, et enne kui aru saime, olime juba Eesti Laulul.”

Inga võttis oma uue rolli kiiresti omaks, kuigi Diana sõnul tal muud võimalust ei olnudki: “Ta tuli bändi enne detsembrit, mil meil oli kokku 19 esinemist. Meeletu pinge oli peal. Ingal ei olnudki muud valikut, kui kohe tegutsema hakata.”

“See on tegelikult positiivne,” lisab Kethi. “Tavaliselt ei ole muusikul sellist võimalust, et visatakse pea ees vette ja kohe saadakse palju esinemisi.”

Suurema tuntuse saavutas La La Ladies Eesti Laulul, kus lauluga “Unikaalne” jõuti poolfinaali. Konkursi kogemust kirjeldavad nii Kethi kui Diana kui närvidemängu. “See oli tegelikult üllatav, kui palju stressi oli, sest me ei oodanud seda üldse. Me arvasime, et lihtsalt chillime enamuse ajast ja lõbutseme,” sõnab Diana, lisades, et enne suurt esinemist oli kõigil bändi liikmetel väike breakdown, kui närvid võtsid võimust. See kõik siiski esinemist ei mõjutanud, vastupidi — palju harjutanud lauljataride viimase piirini lihvitud esinemine pani mitmeid inimesi kukalt kratsima: “Siiamaani paljud arvavad, et meil tuli osa fono pealt, sest pole ju võimalik live`s niimoodi laulda.” naerab Kethi.

Praegu on neiudel käsil mitmeid suuri projekte. “Meile ei meeldi kogu aeg samu asju teha. Niipea kui rutiin tekib, hakkame kohe uusi projekte välja mõtlema. Areneda on vaja,” kommenteerib Diana bändi tegevust. Suurimaks projektiks on hetkel koostöö Eesti moebrändi Bastioniga, kellega koostöös on valminud La La Ladies oma rõivakollektsioon. Hetkel on neiud Bastioni sügistalvise kollektsiooni esindusnäoks ja leiavad, et koostöö on selle loomulik järg. Oma kollektsiooni kirjeldavad Diana ja Kethi kui klassikaliselt naiselikku. “See on Eesti naisele väga sobiv, aitab tal olla särav täht ja tõeline naine. Klassikaliselt naiselik, aga väikse vimkaga.” kirjeldab Kethi 2017. aasta mais müügile jõudvat kollektsiooni. “Me oleme kollektsiooni näinud, seda proovinud ja tahame juba väga kanda. Kahe nädala pärast läheme pildistama,” lisab Diana rõõmsalt.

Moe kõrvalt on neidudel käsil ka koostöö Marmin’i ja Triin Tereskiga, kellega on hakatud looma ilublogisid. La La Ladies oli esindatud Ilumessil, kus neiud tegid live-blogi ja esitlesid oma uut singlit “Sulle”. “Triinul tekkis idee, et kuna me räägime lõpmatuseni, siis võikski kolm sõbrannat omavahel koos olla, katsetada erinevaid tooteid ja sellest rääkida,” seletab Kethi live-blogi idee sündi lisades, et ilublogisid tuleb tulevikus kindlasti veel.

lalaladies-sulle

Ilumessil esitatud uus singel “Sulle” osales ka Sky Plusi sügishiti konkursil, jõudes seal kaheksa parima hulka. Laulu sõnade autoriks on Tanja Mihhailova ja laulus peituv sõnum on emotsionaalsem kui bändi eelnev looming. “Kuna Tanja teab meist väga palju, siis sõnad läksid kokku meie elus juhtunud erinevate sündmustega ning laul sai sisse lauldud tugevate emotsioonidega,” seletavad neiud ühehäälselt, lisades, et paljud sõbrad on küsinud, miks laul nii kurb ja tõsine on.

Laulule on valminud video, mis on filmitud Telliskivi Loomelinnakus. “Video, nagu ka laul, sai tehtud natuke emotsionaalsem, et inimesed saaksid ennast samastada,” sõnab Kethi, seletades, et laulu nimi on meelega valitud võimalikult üldine, et iga kuulaja saaks võimaluse leida enda jaoks just selle osa, mis teda kõnetab. Laulusõnu kirjutavad neiud ka ise kavatsusega lähitulevikus välja anda oma esikalbum.

Bändi tuleviku suhtes on Diana ja Kethi optimistlikud: “See bänd kestab senikaua, kuni meil on seda hea teha ja kuni on publikut, kes meie tegemisi naudib. Me püüame end mitte üleliigselt pingestada, vaid tunda rõõmu sellest, mida teeme. Me ei sea erilisi eesmärke, sest see ajab pea sassi. Muusikas ei ole midagi mõõdetavat ega kontrollitavat. Asjad lähevad nii nagu lähevad. Peaasi, et lõbus on.”

VAATA LA LA LADIES UUT MUUSIKAVIDEOT!

Usutles Hedi Kukk

Head Uudised GoodNews