1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Lääne-Viru maavanem tunnustas vabatahtlikke
Lääne-Viru maavanem tunnustas vabatahtlikke

Lääne-Viru maavanem tunnustas vabatahtlikke

DSC_1332_veebKolmapäeval kogunesid Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi kutsel Palmse mõisa tänuvastuvõtule vabatahtlikud kaitseliidu Viru Malevast ja kaitseliidu eriorganisatsioonidest.

Eesti Vabariigi 96. aastapäevaga seotud vastuvõtu eesmärk oli maavanema sõnul tunnustada inimesi, kes panustavad oma vaba aega ja energiat noorte ja ühiskonna heaks ning isamaalisuse hoidmiseks.

Head lähenevat vabariigi aastapäeva oli tulnud soovima ka Kaitseliidu ülem, brigaadikindral Meelis Kiili. Kaitseliidu ülem tõi oma sõnavõtus välja, et kuulumine rahvusvahelistesse organisatsioonidesse ei taga meile turvalisust. Ta märkis, et nn NATO vihmavarjust on kasu vaid siis, kui see on avatud ja selle lahti hoidmine ongi kaitseliidu ülesanne. Tema sõnul on tõeline riigikaitse just noorte kaasamine, sest see tagab järjepidevuse. Kiili pani südamele keskkonna hoidmise olulisuse ning julgustas mitte lühiajaliste ärihuvidega kaasa minema.

DSC_1363_veeb„Eesti on väga ilus ja rikas. Tugev ja terve,“ oli tema sõnum.

Ta avaldas heameelt, et pärast kaitseliidu ülemana iga Eesti maakonna külastamist võib ta kinnitada, et kõigis maakondades on tahe hoida Eestit.

Pidulikule üritusele olid palutud pikaajalised aktiivsed Viru maleva ja naiskodukaitse Viru ringkonna liikmed, samuti aktiivsed noorkotkad ja kodutütred ning nende juhendajad.

Head Uudised GoodNews