1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Lasterikaste Perede Liit tunnustab suurperede vanemaid
Lasterikaste Perede Liit tunnustab suurperede vanemaid

Lasterikaste Perede Liit tunnustab suurperede vanemaid

Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit
Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

14. septembril toimuval perepäeval annab Eesti Lasterikaste Perede Liit välja Pärlipüüdja auhinna, mille eesmärgiks on tunnustada ja toetada edasipüüdlikke, andekaid ning silmapaistvaid lasterikaste perede vanemaid.

Pärlipüüdja auhind jaguneb kahte kategooriasse – Teenäitaja ja Rajaleidja. Teenäitaja auhinnaga tunnustatakse lasterikka pere vanemat, kes on silma paistnud uuenduslikke ideedega, muutnud teiste perede elusid ja kaasanud neid tegutsema oma kogukonnas, maakonnas või üleriigilisel tasandil. Rajaleidja kategoorias tunnustatakse vanemat, kes on töö ja igapäeva toimetuste kõrvalt omandanud akadeemilise kraadi.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on Pärlipüüdja auhind oluline tunnustus suurperede vanematele silmapaistvate saavutuste eest. “Auhinnaga tahame lisaks lasterikkusele tunnustada ka vanemate akadeemilisi ja kogukondlikke saavutusi, sest kõige tähtsama töö ehk laste sünnitamise ja kasvatamise kõrval ei tohi unustada ka õppimist ning kogukonna arendamist,” sõnas Õunap.

Pärlipüüdja tunnustusauhinnad antakse üle Lottemaal toimuval perepäeval, kuhu on oodatud kõik Eesti Lasterikaste Perede Liidu liikmed. Ürituse korraldajad ootavad perepäevale ligi 2000 inimest. Pärlipüüdja tunnustusauhinda antakse välja esimest korda.

Eesti Lasterikaste Perede Liit (ELPL) on loodud 1996. aastal eesmärgiga toetada lasterikkaid peresid Eestis. Organisatsiooni kuulub 18 ühendust, kes koondavad enda alla pered kus lapsi kasvamas neli ja enam. Liikmesorganisatsioonides on 1202 nelja ja enama lapsega peret ehk võrgustikku kuulub ligemale 10 000 inimest.

Head Uudised GoodNews