1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Läti menubänd Instrumenti esineb oma fänni unistustepeol Lasnamäe Vene Gümnaasiumis
Läti menubänd Instrumenti esineb oma fänni unistustepeol Lasnamäe Vene Gümnaasiumis

Läti menubänd Instrumenti esineb oma fänni unistustepeol Lasnamäe Vene Gümnaasiumis

DarjaplakatEMT ja Tallinn Music Weeki (TMW) ühise “Tee oma pidu” konkursi võitis Lasnamäe Vene Gümnaasiumi õpilane, kes soovis unistuste peo korraldada oma koolis, kutsudes esinema oma lemmikbändi Instrumenti Lätist. Kontsert kogu kooliperele toimub 28. märtsil kooli aulas.

Võitja valiti üle 100 erineva väga huvitava peo- ja kontserdiidee seast – lennukamateks mõteteks olid muuhulgas katusekontsert ja pidu Kalamaja saunas, sekka ka mitmeid noortekeskuse- ja kodupeo soove. Konkursi korraldajate EMT ja TMW esindajate hinnangul oli võiduidee hästi läbimõeldud ning juba ka vajalikud kooskõlastused erinevate osapooltega
olid idee esitajal tehtud.

Võitnud idee autori sõnul on nende koolis palju muusikahuvilisi ja ka üritusi korraldadakse palju, aga mitte sellisel tasemel. “See on nii tore võimalus korraldada midagi, millest terve elu olen unistanud – tuua oma kooli ja sõpradele esinema oma lemmikbänd,” kommenteerib Darja, kes on käinud kõikidel Instrumenti kontserditel Eestis, kus tema vanus lubas minna, ja Darja kinnitusel on Instrumenti kahtlemata lahedaim ansambel kogu Baltikumis.

DarjaInstrumentiDarja lemmikbändi, menuka Läti elektropopi duo Instrumenti sõnul on tüdruk neile suure fännina juba tuttav. “Kohe, kui pakkumisest kuulsime, sattusime sellest vaimustusse. Oleme väga põnevil ja ootame, et saaksime Darjale ja tema koolikaaslastele esineda. Midagi taolist pole me tõesti varem teinud,” räägib Instrumenti vokalist Shipsi ehk Jānis Šipkēvics.

EMT ja TMW „Tee oma pidu“ konkursi raames sooviti oma pidudele kõige enam esinema populaarset rühmitust Põhja-Tallinn, house-muusika duot Rulers of the Deep, Tartu hiphopi raudvara 5loops ja räppar Metsakutsut.

Tallinn Music Week toimub juba järgmisel nädalal, 27. – 29. märtsil üle Tallinna linna. Üles astuvad 227 artisti 20 riigist.

Tallinn Music Weeki festivalipassid ja kontsertide üksikpiletid on saadaval Piletilevist, passid hinnaga 45 € ja piletid hinnaga 4 – 10 €. Soodustused kehtivad EMT Topeltpluss klientidele. EMT Live äpis saavad kõik EMT kliendid osta TMW kontserdipileteid eelmüügist 20% soodsamalt. Sooduspiletite arv on limiteeritud.

Head Uudised GoodNews