1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Laulja Tauri Anni: kui esined eestlastele, siis ikka eesti keeles
Laulja Tauri Anni: kui esined eestlastele, siis ikka eesti keeles

Laulja Tauri Anni: kui esined eestlastele, siis ikka eesti keeles

Aastate eest Eesti estraaditurule ilmunud Toomas Anni saavutas lühikese ajaga enneolematu populaarsuse, kusjuures tema edu aluseks on lihtsad, rahvalikud ja eesti keeles lauldud lood.

Isa jälgedes astub ka poeg Tauri Anni, kes esineb nii koos isaga kui ka üksinda, kuid temagi laulab ainult eesti keeles. „Kui esined eestlastele, siis ikka eesti keeles,“ ütleb ta.

Kui esined eestlastele, siis ikka eesti keeles.

Luues inspireerib elu ise 

Tauri täpsustab, et eriline laulukirjutaja ta ise pole, kuid on kirjutanud tekste lugudele, mida ta on ise ka esitanud. „Samas loodan ka kunagi anda välja singli, mis on algusest lõpuni minu kirjutatud. Luues inspireerib mind elu ise,“ selgitab ta. Teiste muusika kuulamiseks jääb artistil aga aega napiks. „Pean ausalt tunnistama, et vabal ajal ei kuula ma üldse muusikat, vaid nii palju, kui autoga sõites seda raadiost tuleb,“ lisab ta.

Loodan ka kunagi anda välja singli, mis on algusest lõpuni minu kirjutatud.

Meeldivad vanakooli tegijad 

Kodumaa tuntuimatest artistidest on Tauri Annile alati meeldinud vanakooli tegijad Ivo Linna, Tõnis Mägi ja Jaak Joala, lemmiklugudeks aga on „Olen loobuda sust proovinud“, „Ainult sulle“  ja „Aita mööda saata öö“. Tema enda esinemistel palutakse tal kõige rohkem laulda oma esimest singlit „No miks nii lühike on öö“, aga küsitakse ka uuemaid lugusid „Kiirteel“ ja „Ma vajan rohkem sind“.

Eesti keel, kultuur ja oma riik peaksid olema olulised kõigile eestlastele 

Tauri Anni arvab, et eesti keel, kultuur ja oma riik peaksid olema olulised kõigile eestlastele. „Eesti kultuur — see oleme meie ja seda tuleb edasi kanda ka meie tulevastele põlvedele,“ kinnitab laulja. „Kodumaa on minu jaoks koht, kus on minu kodu,pere, sugulased ja sõbrad, kõik mis mulle on oluline.

Isa ja poja Toomas ja Tauri Anni laulud kõlavad sageli ka äsja muusikamaastikule ilmunud internetiraadiojaama Rahva Raadio eetris.

Head Uudised GoodNews