1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Laupäeval esineb Tallinnas India number üks muusik maailmas – Hariprasad Chaurasia
Laupäeval esineb Tallinnas India number üks muusik maailmas – Hariprasad Chaurasia

Laupäeval esineb Tallinnas India number üks muusik maailmas – Hariprasad Chaurasia

Hariprasad ChaurasiaTäna saabub meister Tallinnasse ja juba homme, laupäeval, Europarlamendi valimispäeva eelõhtul, kell 21.00 avaneb Eesti publikul ainukordne võimalus kuulata Estonia kontserdisaalis seda elavat legendi ja tõelist oma ala maailma tippu – India bambusflöödivirtuoosi Pandit Hariprasad Chaurasiat.

“Häid muusikuid on maailmas palju, kuid suurmeistreid ju vaid üksikuid. Kui keegi on kogu oma elu pühendanud oma kunsti täiuslikustamisele, siis koos erakordse andega saab sellest tõeline kalliskivi. Ja selline mees satub meie pisikesele kodumaale! See on tõesti erakordne võimalus kuulata Hariprasad Chaurasia täiuslikku muusikat Eestis,” räägib kontserdi üks korraldajatest ja flöödivirtuoosi õpilane Krista Citra Joonas.

Päikeseloojangu aegu kõlavad meistermuusiku esituses India raagad ehk tuhandete aastate pikkuse looga India pärimuslik klassikaline muusika. India mütoloogia järgi on raagad elusolendid, kes juhul, kui me oleme õiges meeleseisundis, võivad ilmuda läbi meie, läbi muusika.

Hariprasad Chaurasia puhul on tegemist India klassikalise muusika suurmeistriga, keda riik on austanud ühe kõrgeima kunstniku tiitliga – Padma Vibhushan. Pärast Ravi Shankari lahkumist on ta number üks India muusik maailmas. Ta annab keskmiselt kolmsada kontserti aastas, rõõmustades publikut oma bambusflöödi helidega, seades neid meisterlikult iidseteks raagadeks – ta on väga kõrgelt hinnatud nii oma erakordses virtuoossuses kui ka musikaalsuses. Kontserdil saadavad teda saadavad Vijay Ghate tablal, Krista Citra Joonas bansuril ja Jaak Johanson tanpural.

Pandit HARIPRASAD CHAURASIA kontsert laupäeval, 24. mail kell 21 Estonia kontserdisaalis.

Sündmus Facebookis

Head Uudised GoodNews