1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Laupäeval selguvad viimased viis Eesti Laulu finalisti
Laupäeval selguvad viimased viis Eesti Laulu finalisti

Laupäeval selguvad viimased viis Eesti Laulu finalisti

23. veebruaril selguvad võistluse Eesti Laul 2013 viimased viis finalisti. Parimate valimisel saavad taas sõna televaatajad ja žürii.

Poolfinaalides žürii hulka kuuluva Olav Osolini sõnul on teine poolfinaal oluliselt tugevam kui esimene. „Võib isegi öelda, et neil, kes loosiga esimesse sattusid, vedas. Kui esimeses poolfinaalis oli viie edasipääseja valimine lihtne, siis teises on olukord vastupidine: raske on kedagi viisikust välja jätta. See valik saab keeruline olema ning palju sõltub ka sellest, kui hästi üks või teine esitaja oma loole otse lauldes pihta saab,“ kommenteerib Osolin.

Kodumaised artistid väärivad tema sõnul eriti kiitust selle eest, et tulevad esile sedavõrd eripalgeliste lugudega. „Tõesti on, mille vahel valida,“ lisab Osolin. Sel laupäeval tuleb valida järgmiste artistide vahel:

Lugu / Esitaja / Autorid
1. „Üle vee“ / Liisi Koikson ja Söörömöö / Immi
2. „Et uus saaks alguse“ / Birgit Õigemeel / Mihkel Mattisen, Silvia Soro
3. „Balance Of Water & Stone“ / Tenfold Rabbit / Andres Kõpper, Meelik Samel, Martin Petermann
4. „Uhhuu“ / Liis Lemsalu / Rene Puura, Liis Lemsalu
5. „Maybe“ / Marie Vaigla / Raul Vaigla, Marie Vaigla
6. „Dance“ / Rasmus Rändvee & Facelift Deer / Rasmus Rändvee, Paal Piller, Karl Kallas
7. „With U“ / Rolf Roosalu / Rolf Roosalu
8. „Missing Light“ / Flank / Tõnn Tobreluts, Tauno Tamm, Keio Münti
9. „Lune Sournoise“ / Neogeen / Raido Lilleberg, Kalle Raudmets, Mare Sabolotny
10. „Meil on aega veel“ / Põhja-Tallinn / Jaanus Saks, Mark Eric Kammiste, Alvar-Risto Vürst

Sarnaselt esimesele poolfinaalile valitakse viis finalisti välja žürii ja rahvahääletuse kombinatsioonina. Esmalt annavad stuudios viibivad muusikaasjatundjad hinnangu, mille põhjal tekib pingerida. Sarnane edetabel koostatakse ka telefonihääletuse põhjal, millest võivad osa võtta kõik muusikasõbrad. Kaks tabelit liidetakse ning viis suurima toetuse saanud artisti pääsevad lõppvõistlusele, mis toimub 2. märtsil Nokia Kontserdimajas.

Rahvahääletuse tarvis avatakse laupäevase poolfinaali ajal telefoninumbrid, et soovijad saaksid enda lemmikule toetust avaldada. Numbrid leiab nii teleekraanilt kui ka võistluse kodulehelt. Otseülekanne ETV-s algab kell 21:35.

Head Uudised GoodNews