1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Leigo Järvemuusika festivalil saab kuulata progeroki
Leigo Järvemuusika festivalil saab kuulata progeroki

Leigo Järvemuusika festivalil saab kuulata progeroki

Foto: Catherine Kõrtsmik

3.- 4. augustil toimuva Leigo Järvemuusika Festivali esimese päeva üheks tippsündmuseks on kindlasti Estonian Cello Ensemble’i, helilooja Erkki-Sven Tüüri ning solist Valter Soosalu koostöös sündiv kontsert. Esitatakse nii kodumaise progeroki legendi In Spe, Erkki-Sven Tüüri kui ka tänapäevase progemaastiku tegija Põhja Konna loomingut.

Põhja Konna solist Valter Soosalu tunnistab, et on olnud Erkki-Sven Tüüri loomingu austaja alates hetkest kui ta väikese poisina elutoa nurgariiulist In Spe vinüülplaadi leidis. “See esmamulje kujundab kindlasti minu muusikamaitset siiani. On suur rõõm ja au, et saan selle muusikaga nüüd laval kohtuda. Loodan, et kontserdi kavasse lülitatud Põhja Konna muusika õigustab ennast kummardusena In Spe aegsete meistrite poole,” lisab Soosalu.

Valter Soosalu
Foto: Kristjan Lepp

In Spe sai alguse 1979. aastal ning bändi loojaks oli just nimelt tunnustatud helilooja Erkki-Sven Tüür. In Spe algsesse koosseisu kuulusid lisaks Erkki-Sven Tüürile veel Anne Tüür, Mart Metsala, Toivo Kopli, Arvo Urb, Riho Sibul ning Peeter Brambat.

Estonian Cello Ensemble on 6-liikmeline tšelloansambel, mida iseloomustavad eelkõige innovatiivne visioon ja põnevad koostööprojektid.

Kuidas selline ainulaadne kooslus maagilise Leigo looduse keskel kõlama saab, näeme ning kuuleme juba varsti.

Foto: Ruudu Rahumaru

Leigo Järvemuusika on 1998. aastal alguse saanud unikaalne üritus, mis kombineerib klassikalise muusika suurejoonelise valgus- ja tuleetendusega maalilisel järvemaastikul Lõuna-Eestis. Festivalile pani aluse Tõnu Tamm, kelle unistuseks oli tuua kaunis muusika vaba looduse keskkonda. Leigo Järvemuusika populariseerib klassikalist muusikat ning pakub külastajatele unustamatut emotsiooni läbi tipptasemel muusikalise elamuse ja ainulaadse valgusetendusega.

Leigo Järvemuusika 2018 täpne programm ühes ajakavaga on leitav kodulehel ning Facebookis. Festivali piletid on saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Head Uudised GoodNews