1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Linnapea võttis raekojas vastu maestro José Carrerase
Linnapea võttis raekojas vastu maestro José Carrerase

Linnapea võttis raekojas vastu maestro José Carrerase

Tallinna Raekojas toimus täna linnapea Edgar Savisaare pidulik vastuvõtt Eestis viibivale maailmakuulsale tenorile José Carrerasele.

Linnapea märkis oma tervituskõnes, et tal on erakordselt hea meel tervitada Tallinna iidses Raekojas muusikakultuuri maailmatähte. „Meie linn on juba palju aastasadu traditsioonilise külalislahkuse ja rõõmsameelsuse poolest kuulus olnud. See linn jäi sajandite vältel kõigest hoolimata sõbralikuks, ohutuks ja mugavaks kohtumispaigaks külalistele nii naaberriikidest kui kogu maailmast. Ka tänapäeval on Tallinn oma traditsioonidele truuks jäänud. 2011. aastal oli meie linn Euroopa Kultuuripealinn ning praegu teeme ettevalmistusi taotlemaks Euroopa Rohelise Pealinna tiitlit aastaks 2018,“ ütles Savisaar.

Linnapea avaldas lootust, et maestrol jääb Tallinnas viibimise jooksul pisutki aega tutvuda siinse kultuuriõhustikuga. „Samuti soovitan näiteks Kadrioru pargis veenduda, et Tallinn on roheline linn. Meie linna elukeskkond on viimastel aastatel muutunud üha puhtamaks ja meeldivamaks,“ märkis linnapea. „Siinkohal on ehk huvitav fakt, et käesolevast aastat on Tallinnas tasuta ühistransport. Ikka selleks, et muuta linnaõhk puhtamaks ja ohjeldada üleüldist autostumist. Meie linnas peab olema ruumi ja õhku inimestele.“

„Maestro, olete ühes intervjuus kinnitanud, et teile on teada eestlaste suur laulukirg – eriti meie tahtmine koorides laulda. Järgmise aasta 4.-6. juulini toimub Tallinnas XXVI üleriigiline üldlaulupidu ja olete aasta pärast taas lahkesti meile külla palutud,“ ütles Savisaar.

Maailmakuulsa tenori Eestis ja Tallinnas viibimist jääb meenutama sissekanne Tallinna linna külalisteraamatusse.

Head Uudised GoodNews