1. Avaleht
  2. Inimene
  3. LISATUD TREENERI KOMMENTAARID! Kickpoksija Sergei Makejev jätkab oma karjääri tõusvas joones
LISATUD TREENERI KOMMENTAARID! Kickpoksija Sergei Makejev jätkab oma karjääri tõusvas joones

LISATUD TREENERI KOMMENTAARID! Kickpoksija Sergei Makejev jätkab oma karjääri tõusvas joones

Sergei Makejev6
Fotod: Christo Neerme

Päästjana töötav võitlusspordiklubi Tugev Tahe võitleja Sergei Makejev on andekas kickpoksija, kes on maitsnud võite ja tundnud ka kaotusvalu.

Kuigi sportlased elavad kaotusi mõnikord rängalt üle, on positiivne moment neis see, et lüüasaamised sunnivad ennast pingutama.

Sergei osales viimati 13.veebruaril 2016 Baltic Open` turniiril kehakaalus kuni 71 kilogrammi ja võitis seal oma vastast.

Kuidas hindad tagantjärele oma vastast ja matši tervikuna?

Vastane oli kogenud võitleja mitte ainult kikkpoksis, vaid ta on ka MMA-s palju profimatše pidanud. Ta oli kiire ja liikus hästi löökide eest ära, kuid ma suutsin ta kinni püüda, viimastel sekunditel sai ta lisaks knockdown`i.

Sergei Makejev7

Kuidas sa matšiks valmistusid?

Trennis lisasin tempot ja käisin mõned nädalavahetused Tallinnas sparringutel.

Ringi minnes teavad sportlased, et tuleb kas võit või kaotus, kuidas selleks vaimselt ette valmistada?

Ei tohi hakkata endas kahtlema, sa lihtsalt lähed ja teed seda, mida sa oskad, annad endast maksimumi. Vastik tunne tekkib loomulikult siis, kui kaotasid ja ei andnud endast maksimumi, teades seejuures, et oleksid saanud mõnda asja paremini teha.

Sergei Makejev5

Lõpetasid äsja kooli, miks sa just selle eriala valisid? Mida päästjana töötamine su sportlasekarjäärile juurde annab ja mida ta õpetab?

Valisin päästja eriala sellepärast, et töögraafik võimaldab mul tegeleda spordiga. See töö annab väljakutsetel adrenaliini juurde, sest nähes teiste õnnetusi, õpid seda, et ei teeks midagi sellist, mis võiks põhjustada õnnetust ka minu endaga.

Millised on su edasised plaanid?

Võistelda niipalju kui saab ja näidata häid tulemusi. Kolmandal oktoobril ootab mind ees kaitsevägi.

Sergei Makejev4Treener Villu Nurmoja näeb Sergeis potentsiaali

Spordiklubi Tugev Tahe treener Villu Nurmoja peab Sergei tugevaks küljeks võitlustahet ja sportlane on seda ka tõestanud. Pärast kaotust King of Kingsi Tallinna etapil on tema õpilane hoolega treeninud ja see on kaasa toonud ka edusammud.

Milliseid olid Sergei ettevalmistused? Kuidas hindate tema arengut viimasel ajal sportlasena? 

Sergei ettevalmistumine on toimunud võistlusest võistluseni, kuna oleme käinud kõikidel WAKO K-1 võistlustel, samuti maailmameistrivõistlustel Serbias. MM-il pidas Sergei väga tugeva matši Ukraina esindajaga, mille ta küll punktidega kaotas. Aga me saime neilt võistlustelt kogemusi, mida nüüd ka edaspidi treeningutel kasutame.

28. novembril 2015 osalesime FFC Open turniiril, kus Sergei tuli turniiri meistriks kaalus kuni 71 kilogrammi ja nüüd, 13. veebruaril võitis ta Baltic Open meistritiitli. King of Kings` turniiril saadud nokaut viis korraks Sergei tasakaalust välja, aga ka sellistest kogemustest õpitakse, nüüd on ta sellest üle saanud ja kõik sujub. Võidud turniiridel kinnitavad seda.

Võistluste vahepealne aeg on olnud treeninguteks ja sparringuteks Tallinna Taipoksi klubis. Täname väga Tallinna Taipoksi klubi sportlasi, kes on meid aidanud meie sportlaste ettevalmistamisel võistlusteks.

Millele kõige rohkem treeningutes rõhku panete?

Treeningutel paneme peatähelepanu vastase jälgimisele, et ette aimata tema kavatsusi. Nii on võimalik leida vastase nõrgad kohad.

Mis teeb ühest sportlastest hea sportlase?

Hea sportlane saab sportlasest, kes kuulab oma treenerit ja mõtleb ka ise kaasa, et üheskoos leida parimad lahendused kiireks arenguks, ja loomulikult kohusetunne. Aeg tiksub iga sportlase jaoks ühtemoodi ja kes kasutab treeningutel paremaid meetodeid, see ka kiiremini edu saavutab. Kõige selle juures on aga kõige tähtsam võitlustahe, mis on Sergeil olemas. Võidab see, kes rohkem võitu tahab.

Monika Kuzmina, Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews