1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Lottemaal tunnustati tublisid lapsevanemaid
Lottemaal tunnustati tublisid lapsevanemaid

Lottemaal tunnustati tublisid lapsevanemaid

IMG_5354Eile pärjati Eesti Lasterikaste Perede Liidu Lottemaal toimunud perepäeval andekaid ja edasipüüdlikke suurperede lapsevanemaid Pärlipüüdja auhinnaga.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi hinnangul kutsuti Pärlipüüdja auhind – millel on kaks kategooriat, Rajaleidja ja Teenäitaja – ellu, et tunnustada aktiivseid ja edasipüüdlikke lapsevanemaid.

“Lapsevanemad vajavad ju samuti tunnustust, mistõttu tuleb au anda neile, kes on laste kasvatamise kõrvalt jõudnud ka akadeemiliselt tublid olla või on pühendunud oma kogukonna arendamisele,” ütles Õunap.

 Sel aastal esimest korda välja antud Pärlipüüdja auhinna Rajaleidja tiitli pälvis Tartumaa pereisa Eero Vainikko. Seitsme lapse isa, kes ühtlasi kaitses 1997. aastal doktorikraadi, töötab professorina Tartu Ülikooli matemaatika- informaatikateaduskonnas ning on hinnatud teadustöö käivitaja ja juhendaja. Vainikko on pühendunud isa, kes jõuab lastega nii matkata kui ka kalal käia.

IMG_5324Teenäitaja auhinna pälvis Pärnumaa pereisa Kalmer Hütt. Kalmeri peres kasvab neli last. Ta on silma paistnud erilise aktiivsuse ja sooviga lisaks laste kasvatamisele abistada ka peresid oma kohalikus kogukonnas. Hütt on toetanud isiklikest vahendidest suureperede laste huvihariduse omandamist ning teinud lugematul arvul tasuta töötunde suurperedest pärit laste järeleaitamiseks. Kodukohas tuntakse Kalmerit kui alati abivalmit ja otsusekindlat inimest ning võrratut nõuandjat ja õpetajat, kelle kantseldada on aastaid olnud Häädemeeste kooli „Tootside klass“.

Pärlipüüdja auhind jaguneb kahte kategooriasse – Teenäitaja ja Rajaleidja, millest esimene antakse lapsevanemale, kes on silma paistnud uuenduslike ideedega ning kes on kaasanud teisi peresid tegutsema oma kogukonnas, maakonnas või üleriigilisel tasandil. Rajaleidja kategoorias tunnustatakse vanemat, kes on omandanud akadeemilise kraadi – kas bakalaureuse-, magistri- või doktoriõppes – olles samal ajal lasterikka pere vanem, käies tööl ja tehes igapäeva toimetusi.

Head Uudised GoodNews