1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Lõunamaise muusika huvilisi rõõmustab Reggae Neljapäev Tallinnas
Lõunamaise muusika huvilisi rõõmustab Reggae Neljapäev Tallinnas

Lõunamaise muusika huvilisi rõõmustab Reggae Neljapäev Tallinnas

Queen-Elisabeth_visionAlates tänasest saab igal neljapäeval Tallinnas Lendavas Taldrikus nautida mõnusat reggae vaibi nii kohalike kui külalis DJ-de, MC-de ja live-bändide poolt. Reggae Neljapäev üllatab uute artistide ja põnevate teemaõhtutega.

Uus pidu on korraldustööga ühendanud paljud Eesti reggae-artistid. Tegijad tahavad kokku tuua mitmekülgse seltskonna muusikasõpru ning esinejaid. “Idee sündis soovist nautida ehedat reggae- ja dub-muusika hõngu tavalisest ööklubi keskkonnast väljaspool. Et oleks midagi toredat nii kõigile fännidele kui inimestele, kes veel palju reggaest ei tea. Hea muusika ja toit koos – Lendav Taldrik on selleks väga hea paik!” mõtleb üks peo organisaatoritest.

Mostband_soloist_Ilja_PeterburisEt meeskonna juured on kirjud, loodavad nad ka publikus kohata erinevaid reggae sõpru, kes pole seni üksteise pidudele sattunud. “Kõige suuremad huvigrupid Eestis on eestlased ja venelased. Seni on sündmused üsna eraldi toimunud. Olen kuulnud eestlastelt, et nad ei teagi infot vene pidude kohta, kus on sageli näiteks vinged live-esitused. Vene tuttavad jällegi on maininud, et tuntumad sündmused on liiga klubilikud ja moodne dancehall-muusika võõras, eelistatakse reggaet. Edastame oma teavet mitmes keeles ja reggae peo kohta tavatult paljudes kanalites. Usun, et tuleb vahva publik!” on korraldaja õhinas.

Reggae Neljapäev on tasuta ja sobib nii õhtust süües aja veetmiseks kui ka lihtsalt muusika nautimiseks ja tantsimiseks. Et kella 23:00-ni on Lendav Taldrik avatud kõigile ja DJ-d alustavad juba kell 20:00, on see suurepärane võimalus asjast osa saada ka neil, kes tavaklubidesse ei pääse või peavad järgmisel päeval vara ärkama. Muusika kõlab kuni üheni öösel, suure rahvamelu korral ka kauem.

Reggae Neljapäev toob DJ-pulti ja mikrofoni taha nii tuntud Eesti reggae tegijad kui uued tulijad ja külalised välismaalt. Oluline on live-bändide kaasamine ja kodumaise live-reggae arengu utsitamine. “Tihti ei tea Eesti reggaehuvilised, kust peale hakata, kellelt nõu küsida või kus saaks ka uus nimi oma andeid rahvale näidata. On levinud, et jäetakse tegevus soiku või minnakse üle peavoolu stiilidele. Vähesed hakkavad ise nullist võimalusi looma. Pakume huvitavat kava, uusi väljakutseid meie tublidele artistidele ja võimalusi esinemiseks värsketele nägudele. Uutel lugudel on aeg sahtlist välja tulla!” sõnab Queen Elisabeth. Ta on üks peaesinejaist ja kuulub ka korraldustiimi.

Kinnisvaratehingute arv on kasvavas trendisIga kuu on ühel neljapäeval lisaks DJ-dele laval erinevad bändid täispika show-ga. Koos DJ-dega annavad õhtuile hoogu ka MC-d. Reggaes on levinud elav publikuga suhtlemine ja improviseeriv laul instrumentaalide peale. Kord kuus saab peo residentidest jam-bändiga koos musitseerida ja laulda. Oma jämmides osalemise tahtest tasub korraldajale eelnevalt teada anda, eriti kui on mõne kindla laulu soov. Seda saab teha aadressil elisabeth@reggae.ee. Muidugi võib ka niisama liituda, kui sobiv muusika kõlab.

Esimene Reggae Neljapäev toimub juba 6. novembril. Seal saab nautida Eesti ühe kogenuima reggae bändi Mostband esinemist ning reggae-dancehall lauljanna Queen Elisabethi lugusid. DJ-puldis on Koldun, Peedro Sandalos ja Pickney Tiger.

Koldun on Hollandi juurtega DJ, kes Eestis erinevat muusikat mänginud juba 90datest saati. Peedro Sandalos on aktiivne reggae- ja dub muusika huviline Tallinnast, kes tegutsenud ka menuka ansambli Uus Energia koosseisus. Pickney Tiger alustas Eestis reggae ja muude eksootiliste stiilide mängimist juba üle 10 aasta tagasi ja juhtis Raadio2-s aastaid saadet Etnokonservid

Head Uudised GoodNews