1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Maire Aunaste kutsub Põltsamaale kirbuturule
Maire Aunaste kutsub Põltsamaale kirbuturule

Maire Aunaste kutsub Põltsamaale kirbuturule

Maire Aunaste koos Koortside pereansambli eestvedaja Liia Kooriga telesaates "Perepidu " Koorts on küll Maarja-Magdaleena pereansambli dirigent , kuid sellel üritusel esindas ta pereansamblit Foto: Tiia Pärtelpoeg
Maire Aunaste koos Koortside pereansambli eestvedaja Liia Kooriga telesaates “Perepidu “
Koorts on küll Maarja-Magdaleena pereansambli dirigent, kuid sellel üritusel esindas ta pereansamblit
Foto: Tiia Pärtelpoeg

Kolmapäeval, s.o 6. augustil, tegutseb Põltsamaal teleajakirjanik Maire Aunaste, kes päevastel tundidel aitab korraldada kirbuturgu toitlustus- ja majutusettevõtete Carl Schmitdi Maja ja Hullava Naise Pubi ümbruses ning õhtul juhib Carl Schmidti Maja restoranis Vana-Ameerika muusikaõhtut.

Maire Aunaste sõnul tekkis koostöö Carl Schmidti Maja perenaise Ülle Saksniiduga esmalt lihtsalt mõttest viia läbi Vana-Ameerika muusikat tutvustavaid õhtuid. „Tegin Vikerraadios seitse aastat selleteemalist saadet ning soov edasi rääkida jäi püsima. Facebooki kaudu Üllega suheldes selgus, et Põltsamaa on selleks puhuks sobiv paik. Kui aga Carl Schmidti Maja ise vaatamas käisin, nägin, et selle ees on veel ka igati sobilik parkla meeleoluka kirbuturu korraldamiseks. Boonuseks on muidugi hoone asukoht keset Põltsamaa linna,“ rääkis Aunaste. “Kindlasti on paljudel majapidamistarbeid ja muudki taaskasutatavat kaupa, mida kirbuturule tuua. Mõned asjad võtan isegi kaasa,“ lisas ta.

“Müüjate arvu kirbuturul on vara öelda. Registeerimine käib ja samas pole see kohustuslik. Tuleb vaid asjad pakkida ja kohale tulla. Müügikohad on tasuta. Muidugi ootame ka ostjaid,“ loodab Carl Schmidti Maja perenaine Ülle Saksniit.

Ettevõtja sõnul on kirbuturule oodatud kaubad lähimaadestki. “See oleks väga tore. Näiteks Soomes on ju mõneti teistsugused kaubad kui meil. Mulle meeldivad seal valmistatud keraamika, vanaaegsed pildid, õlasallid, laualinad ja -linikud,” ütles ettevõtja.
“Ettevõtmise organiseerimist Maire Aunastega on soodustanud asjaolu, et oleme mõlemad sarnase vaimse energiaga ning ka huvidega naised, kellele meeldib, et suhtluses oleks vürtsi,“ märkis Saksniit.

Kirbuturg avab müügipäeva kell 14 ning lõpetab kell 18. Maire Aunaste sõnul võiksid müüjad olla kohal juba kell 13.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews