1. Avaleht
  2. Film
  3. Mait Malmsteniga lühifilm sai Prantsusmaal auhinna
Mait Malmsteniga lühifilm sai Prantsusmaal auhinna

Mait Malmsteniga lühifilm sai Prantsusmaal auhinna

Anna Hintsi “Jää” võitis Prantsusmaal Auchi lühifilmidefestivalil parima montaaži auhinna.

Filmis mängivad Mait Malmsten (isa) ja Aksel Ojari (poeg). “”Jää” tuletab meile meelde, et maapind meie jalge all võib iga hetk puruneda, samuti seda, kui oluline on öelda “ma armastan sind”, kuni selleks on veel võimalus,” sõnas Hints.

“Jää” on Eesti, Prantsusmaa ja Luksemburgi koostööfilm, produtsentideks Eero Talvistu (Exitfilm), Emilie Dubois ja Olivier Berlemont (Origine Films) ning Raoul Nadalet (Antevita Films). “Jää” on filmitud täielikult jäätunud merel Põhja-Soomes, kuna Eestis polnud võtete ajal talvel jääteed.

Filmi jaoks on Auchi filmifestivali auhind esimene preemia montaaži eest. Filmi monteerija on Hintsi kursusekaaslane Marion Koppel.

“Jää” on valitud seni juba 91 festivalile, neist 86 festivalil on film olnud võistlusprogrammis. “Jää” on võitnud juba 13 auhinda üle maailma: Prantsusmaalt, Argentiinast, Kanadast, Belgiast, Indiast, Itaaliast, Eestist, Argentiinast, Norrast, USA-st, Rumeeniast. Sealhulgas valiti “Jää” parimaks lühifilmiks 2018. aasta Eesti Filmi- ja Teleauhindade galal.

Lisaks parima lühimängufilmi tiitlitele on “Jää” festivalidelt auhindu saanud nii kaameratöö, muusika, helikujunduse kui ka režii eest. “Jää” operaator on Tõnis Tuuga, helilooja Romain Trouillet ning helikujundajad Rémi Durel ja Julie Tribout.

Anna Hintsile on see esimene lühimängufilm peale Balti Filmi- ja Meediakooli režii eriala lõpetamist. Anna on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli Fotograafia erialal ja olnud tegev enne filmikooli kaasaegses kunstis. Anna teeb muusikat naistrios Eeter, kellega loodi muusika filmile “Tuulte tahutud maa” ja saadi selle eest parima filmimuusika nominatsioon 2019. aasta EFTA-l. Anna on ka üks kuuest naissoost režissöörist, kellega koos valmis Eesti Vabariik 100 raames dokumentaalfilm “Juured”. Anna filmib praegu oma esimest täispikka dokumentaalfilmi, mis valmib samamoodi koostöös Prantsusmaaga. Tootmisesse läheb ka lühidokumentaalfilm sarjas “Eesti lood”. Arendusfaasi alguses on esimene täispikk mängufilm ja uus lühimängufilm.

Auchi lühifilmifestival toimub 2011. aastast. Programmi võetakse filme, mille pikkus on alla 20 minuti.

Head Uudised GoodNews