1. Avaleht
  2. Melu
  3. Menukas ansambel Puuluup annab Sakus koos koori, rahvatantsijate ja Saku Mandoliinidega tasuta kontserdi
Menukas ansambel Puuluup annab Sakus koos koori, rahvatantsijate ja Saku Mandoliinidega tasuta kontserdi

Menukas ansambel Puuluup annab Sakus koos koori, rahvatantsijate ja Saku Mandoliinidega tasuta kontserdi

Saku Valla Kultuurikeskuse poolt esmakordselt korraldatav festival Sack von Sound toimub 22. ja 23. augustil ning pakub publikule kohalikke artiste, kuid ka põnevaid erikontserte. Pühapäeva kavasse lisandus tasuta kontsert, kus ühel laval saavad kokku armastatud Puuluup, segakoor Tuljak Killu Rikkeri ja Ants Reinholdi eestvedamisel, Eve Lutteri juhendamisel rahvatantsijad ja Joosep Sanga juhendamisel Saku Mandoliinid.

Ramo Tederist ja Marko Veissonist koosnev Puuluup on publikut hullutanud üle Eesti, aga ka mujal Euroopas juba neli aastat. Hiiu kandleid elektroonikaga ristav ansambel kõigub pärimuse ja kaasaegsete muusikastiilide piiril, flirtides maailmamuusika, undergroundi ja popiga. Nende live-kontserdid on alati humoorikad. Mehed ise sõnavad oma loomingu kohta tagasihoidlikult nii: “Meie peamine sõnum rahvamuusika kontekstis on see, et vaadake, hiiu kandlega saab teha igasuguseid asju, õppige pilli ning tehke ka. See on see, milles meist võiks rahvamuusikale kasu olla.” Puuluubi esimene album “Süüta mu lumi” ilmus Õunaviksi alt kevadel 2018 ning 2019. aastal pälvisid nad ka Etnokulbi auhinna aasta loo ja aasta artisti kategooriates.

Erikontserdil esinevad lisaks segakoorile Tuljak duoga ka Saku Mandoliinid ja rahvatantsijad. Saku Mandoliinid esitavad koos Puuluubiga ansambli hitid “Kaerata Jaan” ja “Üksindus” ja orkestri eestvedaja Joosep Sanga sõnul on nad alati rõõmuga valmis erinevateks koostööprojektideks: “Kaheksa tegutsemisaasta jooksul oleme esinenud koos kümnete tuntud Eesti solistide ja kollektiividega, nagu näiteks Airi Allvee, Els Himma, Erkki Otsman, Ivi Rausi, Pirjo Jonas, Pärnu kammerkoor, Eesti Ukuleleorkester ja paljud teised. Puuluubi ühe liikme, Ramo Tederi ehk Pastacaga esinesime koos ka 2017. aasta noorte laulu- ja tantsupeo rahvamuusikapeol.”

Eve Lutteri sõnul on rahvatantsijate osa küll väike, aga see-eest vastutusrikas: “Oleme sel suurel festivalil ainukesed tantsijad. Paus on olnud pikk ja seetõttu võtame esialgu selle tagasihoidlikult ette. Nimelt astuvad väikese jalakeerutusega Puuluubi pilli järgi publiku ette tantsijad rühmadest Tugevad ja Kohevad, Pangviina, Hellad tallad, Linda ja Kurtna naisrühmast. Meie rõõm on suur ja tantsujalad juba kibelevad.”

Programmist on varem välja kuulutatud suursugune erikontsert Kristjan Järvi, NOEP’i ja Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga, Pop’n’Rock’n’Jazz kontsert koos Maarja, Sal-Salleri ja Tafenauga, Kadri Voorand põneva kavaga 3D, andekas noor talent Rita Ray ja legendaarne 2 Quick Start. Laupäeval annavad tasuta kontserdid Saku noortebändid – Clicherik & Mäx, Minibeat ja mõnusa koguse huumorit lisab Comedy Estonia poolt Karl-Alari Varma. Lisaks toimub 23. augustil õllekultuuri huvilistele tasuta konverents. Sack von Sound nimelist festivali korraldab Saku Valla Kultuurikeskus.

FESTIVALI PROGRAMM:

  • L 22. august
    11:30 Tasuta: CLICHERIK & MÄX, MINIBEAT, KARL-ALARI VARMA (Comedy Estonia)
    15:00 Pop’n’Rock’n’Jazz: MAARJA, SAL-SALLER & TAFENAU
    18:00 KADRI VOORAND 3D
    22:00 NOEP & KRISTJAN JÄRVI feat. Üle-Eestilist Noorte Sümfooniaorkester
  • P 23. august
    13.00-19.00 Tasuta, piiratud arv kohti: Õllekonverents
    14.00 Tasuta: Puuluup / TULJAK / Saku Mandoliinid / rahvatantsijad
    17:00 RITA RAY
    20:00 2 QUICK START

Kontsertide piletid saadaval Piletilevis.

Head Uudised GoodNews