1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Meremäe valla Aasta Tegijad 2012
Meremäe valla Aasta Tegijad 2012

Meremäe valla Aasta Tegijad 2012

Meremäe vald on oma aktiivseid kodanikke tunnustanud alates 2008 aastast. Aunimetus antakse üksikisikule või ettevõttele, kelle tegevus ja isiklik eeskuju majanduse, kultuuri, hariduse, spordi, sotsiaal või mõnes muus valdkonnas on aasta jooksul silma paistnud erilise tulemuslikkusega ja mõjutanud Meremäe valla arengut.

Lisaks aunimetusele, lilledele, tänukirjale ja seinataldrikule kaasneb ka rahaline 160 euro suurune rahaline preemia.

Eelnevatel aastatel tunnustatud 13-le aunimetusega pärjatud inimesele lisandus vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel veel 5 erilist valla kodanikku.

Meremäe valla Aasta Tegija 2012 kultuuri- ja spordivaldkonnas tunnustati  Markus Männik`ut , kelle tegevus ja tulemused raskejõustikualal on olnud Euroopas väga tulemuslikud. Madriidis rammumehevõistlus Arnold Classic Euroopa amatööride ja Strongman Grand Prix 2012 esimene koht, Võru vägilane 2012  ja  juunis Palamusel rammumeeste võitja Tõnissoni tiitli omanik.

Katrin Rahusoov on sotsiaalvaldkonna  üks eestvedajatest olnud üle 20 aasta ning on pälvinud elanike austuse ja usalduse nii oma igapäevase valla perearsti tööga kui ka entusiastliku terviseedendajana.

Haridusvaldkonnas märgiti ära Mainer Järvelill mitmete innovaatilisi projektide Laserdisain, Infodisain, Setomaa Tehnoloogia- ja Ettevõtluskeskus algataja ja elluviija.

Mart Uibokand on tunnustatud kui mahetootja alates 2001 aastast, nüüdseks on ta tõusnud üheks suuremaks talunikuks koduvallas. Tema eestvedamisel rajati Lõuna-Eesti toiduvõrgustik.

Meremäe valla Aasta Tegija 2012  seltsielu eestvedaja tiitli sai Viivika Kooser, kes on aastaid Meremäe valla kultuuri- ja seltsielu mitmekesistaja ja organiseerija.Ta on ka  MTÜ Meremäe Kultuuriühingu aktivist, kelle käe läbi on elluviidud palju erinevaid projekte ning valda aastate jooksul toodud projektidega palju tegevusraha.

Aktusel toimunud aunimetuse ja tänukirjade üleandmise tseremoonia lõppes kohalolijatele väga emotsionaalse ja toreda tõdemisega. Kaks tunnustatut naist annetasid oma rahalise preemia Meremäe vallas elavale kahele suurele perele.

Viivika Kooseri avalik pöördumine: “Annetan selle raha ühele perele, kus kasvavad koos kolm põlvkonda – vanavanaema, lapselaps koos elukaaslasega ja neli väikest last. Selles väikeses tarekeses on olemas ehtne pärimuse kandja  ja pärijad, kellele pärandada. Ma olen veendunud, et sellele perele on seda ümbriku sisu tunduvalt rohkem vaja.“

Head Uudised GoodNews