1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Merepäevadel saab proovida käeosavust Kochi õuelaadal
Merepäevadel saab proovida käeosavust Kochi õuelaadal

Merepäevadel saab proovida käeosavust Kochi õuelaadal

Tallinna Merepäevadel leiab Reisisadama kõrval Kochi Aitade õuelaadalt lisaks Eesti käsitööle ja toidukraamile hulgaliselt põnevat tegevust. Kätt saab proovida näiteks sepa ja keraamikuna, maitsta värsket suitsukala ning ahjusooja leiba.

Mereväravas paiknevas Kochi Aitade hoovis on laadalistel võimalus meistrite juhendamisel proovida nii viltimist, ehete ning korvi meisterdamist kui ka seppadega tööriistade valmistamist. Kochi hoovi tuuakse laada tarbeks suitsuahjud, milles valmib maitsev suitsukala ning -liha, külastajad saavad mekkida ka ahjusooja leiba ning värskeid aiasaadusi.

“Kõiki merepäevalisi ootab ehe laadamelu, millele annab hoogu hea muusika. Väsinud merepäevalised saavad jalga puhata nii Kochi välisterrassil kui ka trahteris ning hellitada maitsemeeli kosutava kõhutäie ja suumärjukesega,” rääkis Kochi Aitade perenaine Liis Kaselo õuelaada võimalustest.

Kochi Aitade perenaise sõnul ei puudu laadalt ka kunstnikud ja kogenud meistrid, kelle juhtimisel tegutseb õuelaadal 15 töötuba. “Kõigil soovijatel on võimalik soetada endale vahva piknikukorv või hoopiski ainulaadsed kõrvarõngad ehetemeistritelt,” sõnas Kaselo.

Head Uudised GoodNews