1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. “Merevaade Matverega” saates tutvub Matvere saladusliku allveelaevade baasiga
“Merevaade Matverega” saates tutvub Matvere saladusliku allveelaevade baasiga

“Merevaade Matverega” saates tutvub Matvere saladusliku allveelaevade baasiga

Fotod: Konstantin Sednev

Täna kell 21.30 viivad Kanal 2 suvesaate “Merevaade Matverega” purjed Hara sadamasse, kus nõukogude ajal oli allveelaevade demagnetiseerimise keskus. Merekarul Marko Matverel tuleb kätte haarata keevituskolb.

“Meie laev oli tehtud korgipuust, tema mastid olid kalaluust”, laulab saatejuht Marko Matvere rõõmsalt SUPi laual uutele väljakutsetele vastu aerutades.

Täna on suurepärane päev merele minekuks. Eesti rannik on täis väga huvitavaid sadamaid. Lisaks veel need sadamad, mis jäävad siseveekogudele. Kokku on Eestis üle kahesaja sadama ja nii mõnedki nendest sadamatest jäävad täna saate “Merevaade Matverega” teele.

Veel võtab Matvere ette meeleoluka kaatriretke Tallinna lahel ja tutvub sealse mereliikluse kultuuriga. “Ütleme, et mina olen selline keskealine parajalt paks mees, kellel on elus õnne olnud ja ta on ostnud omale kaatri. Kas see meremärk kujutab mulle ohtu?”, uurib Marko veidra moodustiste kohta keset merd.

“Nojah, laeva juhtimine on ikka palju keerulisem, kui laeva ehitamine”, muheleb Matvere kui keset saatejuhtimist ootamatult aerulaualt vette kukub.

Kanal 2 suvesaade “Merevaade Matverega” kutsub merele täna õhtul kell 21.30, kohe pärast “Naabriplikat”.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews