1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. “Mis? Kus? Millal?” teises eelmängus võitsid televaatajad napilt Jaan Alliku võistkonda!
“Mis? Kus? Millal?” teises eelmängus võitsid televaatajad napilt Jaan Alliku võistkonda!

“Mis? Kus? Millal?” teises eelmängus võitsid televaatajad napilt Jaan Alliku võistkonda!

Jaan AllikEile Kanal 2 eetris olnud mälumängusaates “Mis? Kus? Millal?” võitsid televaatajad napi 6:5 tulemusega Jaan Alliku võistkonda.

Teravkeelse ja protestilembese kapten Alliku võistkonnal polnud eilses mängus õnne. Kui punktiseis oli televaatajatega 5:5 tasa, valis vurrinool välgu sektori, kus tarkade võistkond saab punkti vaid siis, kui vastab kolmele järjestikusele küsimusele õigesti. Võistkonna “miiniks” sai välgu sektori teine küsimus, mis kirjeldas vanade pärslaste koosoleku tavasid. Nimelt arutasid pärslased ühte ja sama otsust kahel järjestikusel päeval. Küsimuse saatnud Rainer tahtis teada, mille poolest need kaks arutelu erinesid. Kuigi kapten Allik pakkus oma versiooni, peitus õige vastus selles, et esimesel päeval võeti otsus vastu purjutades, teisel päeval aga vaadati kaine peaga üle. Televaatajate huvide kaitsja Kalev Vapper valis selle ka saate parimaks küsimuseks ja Rainer Lootmäe Paidest võitis 600 eurot.

6-kordse Eesti mälumängumeistri Jaan Alliku võistkonnas mängisid muusik ja telesaatejuht Indrek Vaheoja, muusik ja raadiosaatejuht Madis Aesma, filmilavastaja ja muusik Hardi Volmer, Riigikogu liige Kadri Simson ja ajakirjanik Andres Pulver. Saate parimaks mängijaks valis stuudiovõistkonna huvide kaitsja Erki Berends muusiku ja raadiosaatejuhi Madis Aesma, kes sai auhinnaks Mart Laari autogrammiga raamatu “Sõda enne sõda”.

Sel hooajal osaleb turniiril viis 6-liikmelist võistkonda, kellest kaks pääseb poolfinaali. Eelmisel laupäeval seljatas 5-kordse Eesti mälumängumeistri Tiit Naaritsa võistkond napilt 6:5 televaatajad. Alliku võistkonnal on vaatamata kaotusele siiski veel võimalus poolfinaali pääseda, seda juhul, kui kõik järgmised eelringide võistkonnad kaotavad televaatajatele suurema punktivahega.

Järgmisel laupäeval juhib stuudiovägesid mälumängu EM hõbe, viiekordne “Kuldvillaku” võitja ja käesoleva aasta mälumängumeister üksikmängus Igor Habal, kelle võistkonda kuuluvad ajakirjanik Kärt Anvelt, filmilavastaja Peeter Simm, riigikogu liige Andres Anvelt, tõlkija Mart Rummo ja ettevõtja Allan Kaldoja.

Televaatajad saavad oma küsimusi, mille eest on võimalik võita sadu ja tuhandeid eurosid, postitada jätkuvalt Kanal 2 kodulehel või aadressilkysimus@kanal2.ee.

Head Uudised GoodNews