1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Monton avaldas koostöös noore lauljatariga olümpiakollektsiooni auks originaalloo “Vaba”
Monton avaldas koostöös noore lauljatariga olümpiakollektsiooni auks originaalloo “Vaba”

Monton avaldas koostöös noore lauljatariga olümpiakollektsiooni auks originaalloo “Vaba”

Riin Ellip
Fotod: Lilian Merila

Monton ja Eesti Olümpiakomitee esitlesid 13. novembril värsket olümpiakollektsiooni „1918“, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Riin Ellip lõi loo, mille eesmärgiks on võimalikult palju eestlasi peagi algavaks olümpiaks positiivselt meelestada.

Seekordsed taliolümpiamängud on märgilised, sest leiavad aset samal aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaga. Seetõttu otsustas Eesti edukaim moebränd Monton viia Eesti disaini taaskord maailma ühele suurimale moelavale – olümpiamängudele – kus me saame läbi kollektsiooni ka edasi anda oma rahva lugu. Nii nagu Eesti lugu jutustavad läbi moeloomingu disainereid, teevad seda ka noored ja andekad muusikud, keda Monton originaalteoseid looma julgustab. Sellest mõttest saigi alguse koostöö lauljatari Riin Ellipiga, kes tunneb rõõmu, et Montoni meeskond just tema lugu looma valis.

Loos “Vaba”, mille sõnade ja viisi autor on Eesti muusik Riin Ellip ning produtsendiks bassimees Siim Avango, kõlavad vabadusemeelsed loosungid. Laulu eesmärk on positiivselt meelestada võimalikult palju eestlasi peagi algavaks olümpiaks. Riin ise peab moebrändiga koostöö alguseks õigel ajal õiges kohas olemist ning hindab õhku, mida talle loominguks jäeti: „Montoni poolt saime loo kirjutamisel palju mänguruumi, seda suunati vaid märksõnadega, nagu ‘positiivsus’, ‘noorus’, ‘andekus’ ja ‘vabadus’ ise.” Montoni kollektsioonijuht Pille Lauring kommenteerib koostööd: „Montoni roll on julgustada eneseväljendust ning seetõttu oleme alati avatud koostööprojektidele, mis seda eesmärki toetavad. Olümpiakollektsiooni raames, mis on kingitus EV100 sünnipäevale, soovisime esile tõsta mõnda andekat eestimaist artisti, kes veel ei ole suurt tuntust kogunud, kuid kelle energia ja loominguline meel meid väga inspireerivad. Kindlasti oleme tulemusega rahul ning loodame sarnaseid – veidi tavapärasest erinevaid – projekte ka tulevikus läbi viia.”

Loole “Vaba” on valminud ka video, kus kantakse Montoni olümpiakollektsiooni riideid. Video autorid on operaator Sander Saard ning režissöör Ergo Pajuväli.

Montoni olümpiakollektsioon „1918“ on põnev segu sportlikust, moodsast ja mugavast disainist. Montoni disainerid said erikollektsiooni loomisel inspiratsiooni esimese Eesti Vabariigi aegsest rõivamoest, mil esimest korda maailma ajaloos hakati tegelema spetsiaalselt sportimiseks mõeldud riietuse loomisega. Ajastut iseloomustavad mõnusad rullkraega kudumid, naistel pikendatud pihaosaga kleidid ning ajastule iseloomulikud detailid.

Montoni PyeongChangi kollektsioon on valminud limiteeritud koguses ning on müügil Montoni brändipoodides üles Eesti, e-poes Andmorefashion.com, Tallinki kruiisilaevade Megastar ja Victoria pardal, Tallinna Kaubamajas, Stockmannis ja Sportlandi kauplustes.

Monton, Eesti edukaim moebränd, kuulub Baltika Gruppi. Baltika on Baltikumi suurim brandhouse, mis koondab viite rahvusvaheliselt edukat moebrändi – Monton, Mosaic, Ivo Nikkolo, Baltman ja Bastion. Baltika jaekaubandusvõrk ulatub 130 poeni Eestis, Lätis ja Leedus, lisaks on kõige viie moebrändi kollektsioone võimalik osta e-poe Andmorefashion.com kaudu, mille kliendid asuvad 44 riigis üle maailma. Läbi frantsiisi- ja hulgimüügi partnerite on Eesti disainerite loodud Baltika moebrändide kollektsioonid müügil paljudes Euroopa riikides, muuhulgas ühes vanemas ja hinnatuimas Euroopa kaubamajade ketis Peek & Cloppenburg.

Kollektsioon „1918“ on Montoni kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta leiab infot SIIT!

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews