1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Mooste Mõisas tuleb Oktooberfesti õllepidu
Mooste Mõisas tuleb Oktooberfesti õllepidu

Mooste Mõisas tuleb Oktooberfesti õllepidu

OktoobrifestKäesoleva sügise värvikaim pidu toimub Mooste Mõisas 11. oktoobril. Kohapeal on 150 erinevat sorti õllesid eri riikidest, esindatud on Eesti väikepruulkodade õlled.

Kell 14. avatakse õllelaat kus õllemüüjad ja valmistajad tutvustavad oma tooteid ja nende eripärasid. Laadalt saab õllesid kaasa osta ja kohapeal tarbida, kuulata pruulmeistrite ja tõsiste õllefännide põnevaid lugusid õllest.

Oktoobrifesti suur õllepidu algab siis, kui kõik õllelaulud on selgeks õpitud ja esindatud õllesortidest parimad välja valitud ehk kell 18.00 Oktoobrifestilt ehk õllepeo osalejad saavad nautida mõnusas ja ühtses seltskonnas erinevaid õllesorte, orkestri muusikat, ansambli muusikat, õlleteemalisi roogasid jne.

Õllefestivalile kohase muusika toob Orchester aus Põlva ja Orchester aus Tartu. Õhtut juhib ja meeleolukaid mänge korraldab Hans.

Tantsukingade kulumise eest vastutab ansambel K.O.I. Värvi annavad kohalikud lõõtsamängijad ja Henrik+ band.

Oodatud on nii õllesõbrad, kui need kes on õllesõprade sõbrad, sest maitseelamusi pakume vägevaid!

Riietusstiiliks on Oktoobrifest ehk saksa pidu Eesti kuues. Vägevamatele kostüümidele on välja pandud auhinnad.

Oktoobrifesti korraldamise idee ja esimestel aastatel teostus tuli Põlvamaa vapimärgiga (2014) premeeritud Ülle Podekratilt ja Mooste vallavanemalt Ülo Needolt. Peamiseks ideeks oli leida ka sügiseseks rahva kokku tulemiseks üks meeldiv ja lõbus põhjus, et tantsu, laulu ja lõbusate helide saatel meenutada möödunud suve ning vastu võtta sügis.

Kuna Mooste on olnud Saksa mõis, siis Oktoobrifesti pidustused endises Saksa mõisas on ju vägagi teemakohased! Esimest korda toimus Oktoobrifest Moostes aastal 2010, mil kuulutati avatuks Mooste Folgikoda.

Esimesel aastal oli kohal päris ehtne Saksa ansambel. Läbi aastate on pidu saatnud Põlva Orkester, erinevad laulukoorid ja vägevad ansamblid. Möödunud aastal muudeti sündmuse formaati ning lisati peole kapaga kultuuri juurde. Oktoobrifest sai alguse juba päeval, kui toimusid õllekoolitused, kultuuri tutvustused ja õllelaat. Õhtu jätkus traditsioonilise õllepeoga, kuid värvi lisasid mitmed õllemüüjad erinevatest ettevõtetest.

Head Uudised GoodNews