1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Nädalavahetusel toimus Rannarahva festival ning Paatide paraad
Nädalavahetusel toimus Rannarahva festival ning Paatide paraad

Nädalavahetusel toimus Rannarahva festival ning Paatide paraad

Sel nädalavahetusel toimus Viimsis juba neljas Rannarahva festival. Üritus kestis kolm päeva. Festival keskendus sel korral rannarahva puhkamistraditsioonidele ja meelelahutusele.

Reedel avati pidulikult uus näitus „Puhkusepakett minevikku“. Laupäeval oli festivali keskseks sündmuseks suur rannaküla laadapäev. Müüjaid ja ostjaid oli palju, kaubeldi nii aiasaaduste, kalatoodete kui ka ilu-ja tarbeesemetega. Avatud olid sadamakõrtsid. Kangemad külastajad said ennast proovile panna ka mitmetel laadamängudel. Päeva lõpetas suur pidu piiritsoonis, kus esinesid ansamblid Laine ja Regatt.

Pühapäeval toimus Tallinna lahel suurejooneline paatide paraad. „Paraadi idee sai alguse kohalikelt kalameestelt juba 30ndatel. Sel ajal jäi kahjuks mõte teostamata, kuna puudusid selleks sobivad alused. Rannarahva Muuseum on kalameeste mõtted teoks viinud ja korraldab juba kolmandat aastat festivali raames ka paatide paraadi“, selgitas Rannarahva Muuseumi juhataja Riina Aasma. Alused saabusid Lennusadamast läbi Pirita Viimsisse, kus neid tervitati uhke simmaniga. Paraadil osales sel aastal 40 erimõõdus meresõidukit. Festivali külastas kolme päeva jooksul ca 3000 külastajat.

VAATA GALERIID!
Fotod: Vahur Lepvalts

Head Uudised GoodNews