1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Naised räägivad! “Naised, kes ei nuta”: kuidas saavad Eestis hakkama vähemusrahvustest naised?
Naised räägivad! “Naised, kes ei nuta”: kuidas saavad Eestis hakkama vähemusrahvustest naised?

Naised räägivad! “Naised, kes ei nuta”: kuidas saavad Eestis hakkama vähemusrahvustest naised?

Kuidas ma saan selgeks eesti keele kui see on nii keeruline? Miks nad söövad verivorsti ja miks on toidud nii magedad? Kuidas ma selle koleda külmaga hakkama saan? Kas ma ikka suudan ülikooli lõpetada …? Seekord räägime saates „Naised, kes ei nuta“, kuidas Eestisse elama tulnud vähemusrahvustest naised siin õppimise, töötamise ja koduse majapidamisega hakkama on saanud ning mida nad üldse oma uuest kodumaast arvavad.

Stuudios on ersalanna Natalia Abrosimova, ukrainlanna Kateryna Levkovska ja peruulanna Cecilia Sarmiento. Ersa-Mokša Kultuuriühingu esinaine Natalia Abrosimova tuli Eestisse kakskümmend aastat tagasi populaarse hõimurahvaste programmiga ja on täna soome-ugri teaduste doktor. Kateryna Levkovska on majandusharidusega ja tänaseks Export Market Research OÜ juhataja. Cecilia Sarmiento tuli Peruust siia katoliku kiriku institutsiooni Opus Dei raames ja lisaks misjonäritegevusele on ta ka TTÜ dotsent ja vanemteadur.

„Olen väga huvitatud hõimuliikumisest ja soome-ugri inimeste koostööst kultuuri ja hariduse vallas. Siin Eestis elades on sellega väga tore toimetada, inimesed tulevad meelsasti kaasa. Ka minu vanemad on olnud tublid hõimutegelased, selle huvi olen pärinud juba lapsepõlvekodust,” avab Natalia Abrosimova oma kutsumuse tagamaid.

„Vapustav, et olen oma silmaga näinud nii tohutult suurt Eesti arengut. Olen tänulik ja armastan oma uut kodumaad!” kinnitab üle kahekümne aasta Eestis elanud Cecilia Sarmiento.

„Eestlased on ukrainlastest kinnisemad, raske oli alguses sõpru leida. Loomulikult segas see, et ma ei osanud keelt. Paljud jutud ja naljad jäid arusaamatuks. Täna seda probleemi enam pole ja kui see kinnine eestlane su ükskord omaks võtab, on ta maailma parim sõber!” on Kateryna Levkovska rahul sellega kui hästi ta nüüd kohanenud on.

„Naised, kes ei nuta” on Tallinna TV eetris täna algusega kl.21.15. Saadet juhib Kadri Aavik.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews