1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Naised räägivad! “Naised, kes ei nuta”: peame tõsiselt mõtlema, kuhu viskame oma medikamentide ülejäägid
Naised räägivad! “Naised, kes ei nuta”: peame tõsiselt mõtlema, kuhu viskame oma medikamentide ülejäägid

Naised räägivad! “Naised, kes ei nuta”: peame tõsiselt mõtlema, kuhu viskame oma medikamentide ülejäägid

Kui kriitiline on meie metsade olukord? Kas marutaudi saab lõplikult välja juurida? Kuidas mõjutaks uus tselluloositehas meie elukeskkonda? Miks ei tohi aegunud ravimeid prügikasti visata? Milline peaks olema varjupaigast võetud looma peremees? Neile ja paljudele teistele küsimustele otsitakse vastust TTV saates „Naised, kes ei nuta“, mis püüab selgusele jõuda kui loodussõbralik on Eesti.

Stuudios on zooloog ja looduskaitsja Kaja Lotman, bioloog Kai Künnis-Beres ja veterinaar Enel Niin. Videolõigus saab sõna tantsija Pia Pikkor.

„Sel aastal on mets tõsiselt huviorbiiti tõusnud! On mure Eesti metsa ja kaitsealadel toimuva pärast. Nii et exceli tabelid ja seaduse sõnad polegi ainsad, mis elu määravad. Aeg on alustada uuesti dialoogi,” leiab Kaja Lotman.

„Oleme viisteist aastat marutaudi vastu võidelnud ja meie metsloomad on saanud sellest vabaks. Aga valvsust ei tohi kaotada, alati võib leiduda mõni mujalt tulnud isend, kes haiguse jälle maale toob. See on järjepidev hool ja töö,” toonitab tänavu presidendi Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvinud veterinaar Enel Niin.

„Me peame tõsiselt mõtlema, kuhu viskame oma medikamentide ülejäägid – prügikast selleks igatahes ei kõlba. Metsaalusest ma ei räägigi. On väga hull, kui rohud satuvad merre ja hakkavad sealset keskkonda rikkuma, kalad lõpetavad kudemise, vesi muutub siin-seal mürgiseks. Apteek ja veelkord apteek – see on paik, kuhu tuleb ära anda oma ravimite ülejäägid!” on bioloog Kai Künnis-Beres resoluutne.

„Inimesed võiksid üha rohkem hakata mõtlema, kuidas nende käitumine mõjutab meie elu Maal. Ja kui vähegi võimalik – võtke endale varjupaigast loom!” teeb Pia Pikkor panuse meie südametunnistusele.

„Naised, kes ei nuta” on Tallinna TV eetris täna algusega kell 21.15. Saadet juhib Mari Torga.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews