1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. National Geographic esitleb esimest telesarja Albert Einsteini eluloost
National Geographic esitleb esimest telesarja Albert Einsteini eluloost

National Geographic esitleb esimest telesarja Albert Einsteini eluloost

Ep109_Genius_034Teaduskanalil National Geographic esilinastub pühapäeval, 30. aprillil kell 22.00 esimene täispikk telesari 20. sajandi suurimast teadlasest Albert Einsteinist. Kümneosalise telesarja „Geenius“ peaosas mängib auhinnatud näitleja Geoffrey Rush.

Kümneosaline telesari põhineb Ameerika teadusloolase Walter Isaacsoni menuraamatul „Einstein. Tema elu ja universum“ (Einstein: His Life and Universe) ning räägib Einsteini seni saladuseks jäänud tormilisest eraelust. „Geenius“ on filmitud Tšehhi pealinnas Prahas, kus Einstein ka elas ja oma karjääri alustas ning lisaks Albert Einsteini eluloole tutvustab ka teiste 20. sajandi teaduse „superstaaride“ nagu Marie ja Pierre Curie, Wilhelm Röntgen, Carl Jung ja Werner Heisenberg saavutusi.

„Geenius“ räägib Albert Einsteini eluloo alates tema noorusaastatest kuni ülemaailmse edu ja tuntuse saavutamiseni pärast relatiivsusteooria loomist. Sari räägib ka kuulsa füüsikateadlase isiklikest suhetest oma laste, kahe abikaasa ja mitmete armukestega ning tema läbielamistest kahe maailmasõja ajal, mis päädis tema emigreerumisega Saksamaalt Ameerika Ühendriikidesse.

Genius_Portraits_11

Albert Einsteini eluloost rääkiva telesarja „Geenius“ peaosas mängib auhinnatud näitleja Geoffrey Rush (The King’s Speech; Pirates of the Caribbean), kõrvalosades Johnny Flynn (Crusade in Jeans; Clouds of Sils Maria), Oscari-võitja Emily Watson (The Theory of Everything; Breaking the Waves) jt. Sarja on produtseerinud Oscari-võitjad Brian Grazer ja Ron Howard (Apollo 13; A Beautiful Mind) ning Gigi Pritzker (Drive; Rabbit Hole).

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews