1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. National Geographic näitab sarja „Valley of the Boom“
National Geographic näitab sarja „Valley of the Boom“

National Geographic näitab sarja „Valley of the Boom“

20. jaanuaril jõuab Eesti National Geographicu vaatajateni sari „Silicon Valley geeniused“ („Valley of the Boom“), mis räägib interneti sünnist läbi Silicon Valley plahvatusliku arengu.

Peategelast, Netscape’i presidenti James L. Barksdale’i kehastab Emmydega pärjatud Bradley Whitford. Steve Zahn on Pixeloni asutaja „Michael Fenne“, kes tegelikult osutus süüdimõistetud kurjategijaks David Kim Stanleyks.

Sarja tegevus toimub 1990. aastate Silicon Valleys, kus aina kasvav dot-com’i mull põhineb kolmel ettevõttel, mis üritavad internetis läbi lüüa: Pixelon, Netscape ja TheGlobe.com. Need ettevõtted kujundasid interneti, mida tunneme praegu. Netscape oli lisaks Microsofti Internet Explorerile üks esimestest brauseritest, mis üritas brauseritesõjas võitu saavutada.

Kuueosalise seriaali fookuses on tõeline tehnoloogiline revolutsioon. Google’i ja Facebooki tulekule eelnenud tehnoloogiamaailmast rääkivas seriaalis moodustavad harmoonilise terviku dokumentaalstiilis intervjuud ja kvaliteetne näitlemine.

Sari esilinastus Ameerika National Geographicu kanalil vaid nädal varem, 13. jaanuaril.

Head Uudised GoodNews