1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Nike esitles Eesti sportlaste võistlusvormi Rio olümpiamängudeks
Nike esitles Eesti sportlaste võistlusvormi Rio olümpiamängudeks

Nike esitles Eesti sportlaste võistlusvormi Rio olümpiamängudeks

_JAK8455
Foto: Jake Farra

Täna esitlesid olümpiasportlased Gerd Kanter, Rasmus Mägi, Ksenija Balta, Grit Šadeiko, Karl-Martin Rammo, Jaak-Heinrich Jagor ja Kaidi Kivioja esmakordselt Eesti olümpiadelegatsiooni ametlikku Nike võistlusvormi Rio de Janeiro 2016 suveolümpiamängudeks. Lisaks demonstreeriti medalidressi ning vabaajarõivaid.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa märkis võistlusvormi esitlusel, et EOK väärtustab kõrgelt pikaajalist koostööd Nike juhtkonnaga, kes suudab igal olümpiatsüklil taas üllatada uute innovatsiooniliste lahendustega. „Olümpiamängude puhul on oluline võistlusvormi funktsionaalsus, kuid vähetähtis ei ole ka välimus, mis rõhutab rahvuslikku eripära – Rio kollektsioon vastab nendele kriteeriumitele suurepäraselt,“ lisas Sõõrumaa.

„Olümpiamängudelt on nii sportlaste karjääri kõrghetked kui ka kaasaelajate pinevamad emotsioonid. Nike paneb võistlusvormi valmistades tööle kõige uuenduslikumad tipptehnoloogiad, et pakkuda parimat  varustust, mis toetab sportlaste sooritust. Loodame, et seekordne olümpiatsükkel saab olema edukas ning näeme äsja esitletud Nike medalidressi suvel juba Eesti sportlaste seljas poodiumil,“ ütles Nike esindaja Eestis, AS Jalajälg juhatuse liige Rainer Tops.

Foto: Jake Farra
Foto: Jake Farra

Olümpiavõitja Gerd Kanteri sõnul on olümpia sportlasele vaieldamatult põnevaim, aga teisalt ka pingeliseim aeg. „Hea meeskond ja varustus lubavad keskenduda ettevalmistusele ja sooritusele. Nike on tipptegija, kelle varustus ei vea kunagi alt,“ lisas Kanter.

Kaugushüppaja, 2009. aasta Euroopa sisemeister Ksenija Balta sõnas Nike võistlusvormi esitlusel, et tema jaoks on käesolev olümpia märgilise tähendusega. „Rio tähistab minu jaoks naasmist maailma tippkonkurentsi. Ootan põnevusega olümpiat ning võimalust äsja nähtud võistlusvorm selga tõmmata ja võistlustulle astuda,“ lisas Balta.

Foto: Jake Farra
Foto: Jake Farra

Toetudes aastatepikkusele teadustööle on Nike loonud rõivad, mis toetavad sooritust, arvestavad sportlase ja ala spetsiifikaga ning lasevad ilma ühegi segava faktorita täielikult keskenduda võistlusele ja sooritusele. Olulisemate innovatsioonide hulgas võib Rio de Janeiro 2016 suveolümpiamängude jaoks loodud Nike võistlusvarustusest välja tuua AeroSwift tehnoloogia, mis on muutnud vormi kergemaks kui eales varem. Teine oluline innovatsioon, mida on kasutatud võistlusvormil, on Nike AeroBlades tehnoloogia, mis baseerub väikestel, kergelt reljeefsetel ’sõlmedel’ või ’nagadel’, mis mõjutavad aerodünaamikat, suunavad õhuvoolu ja vähendavad seeläbi sportlase õhutakistust.

Rio de Janeiro 2016 suveolümpiamängudeks valmistatud Eesti olümpiadelegatsiooni Nike kollektsiooni vabaajarõivad tulevad Nike ja Sportlandi kauplustes müüki juuni esimestel nädalatel.

Nike alustas Eesti Olümpiakomiteega koostööd 2007. aastal ning on Eesti olümpiadelegatsiooni võistlusriiete sponsor alates Pekingi mängudest 2008. aastal.

VAATA GALERIID!
Rasmus Mägi ja Grit Šadeiko
Fotod: Jake Farra

Head Uudised GoodNews