1. Avaleht
  2. Inimene
  3. “Noor Muusik 2014” on Klassikatähtede saatest tuntud pianist Johan Randvere
“Noor Muusik 2014” on Klassikatähtede saatest tuntud pianist Johan Randvere

“Noor Muusik 2014” on Klassikatähtede saatest tuntud pianist Johan Randvere

Johan Randvere
Johan Randvere

21.augusti õhtul anti X Tallinna Kammermuusika Festivali juubeligalal Johan Randverele üle kümnes Marje ja Kuldar Sinki nimeline PLMF preemia “Noor Muusik 2014”.

Preemiat annavad välja pr Mari-Ann ja hr Tunne Kelam ning Pille Lille Muusikute Fond (PLMF) ja selle väärikust kinnitavad üheksa eelnevat laureaati:
2005 – Oliver Kuusik (tenor)
2006 – Rene Soom (bariton)
2007 – Kädy Plaas (sopran)
2008 – Priit Volmer (bass)
2009 – Maria Veretenina (sopran)
2010 – Arete Teemets (sopran)
2011 – Andreas Lend (tšello)
2012 – Kristel Pärtna (sopran)
2013 – Ivi Ots (viiul)

Johan Randvere sündis 14.01.1990. Ta alustas klaveriõpinguid seitsmeaastaselt Võru Muusikakoolis, õpetajaks Merike Kapp ning jätkas Tallinna Muusikakeskkoolis, õpetajateks Marja Jürisson ja professor Ivari Ilja. Aastal 2012 lõpetas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor Ivari Ilja juhendamisel. Hetkel jätkab Johan õpinguid Milano G.Verdi nimelises konservatooriumis Valerio Premuroso klaveriklassis.

Johan Randvere on edukalt osalenud mitmetel rahvusvahelistel ja vabariiklikel konkurssidel:
Noorte Muusikute Konkurss Siguldas 2005 (II koht)
Muusikakoolidevaheline konkurss 2006 ( I koht)
Noorte Pianistide Konkurss Jurmalas 2007 (finalisti diplom)
Konkurss “Klaviermusik” Vilniuses 2008 (I koht)
Eesti pianistide konkurss 2008 (finalistidiplom)
Konkursi “Con Brio 2008′′ finalist
EPTA konkurss Belgias 2010 ( II koht)
Noorte Muusikute konkurss Catanias 2012 ( I koht)
Konkursil “Con Brio 2010′′ saavutati trioga “Con Brio Trio” finaalis publikupreemia ja Holland Music Sessioni eripreemia

Johan Randvere on andnud kontserte Eestis, Itaalias, Valgevenes, Soomes ja Hollandis. Ta on esinenud koos ERSO-ga, Läti Riikliku Sümfooniaorkestriga, Tallinna Kammerorkestriga, Maladzetsna Sümfooniaorkestriga, Vanemuise Sümfooniaorkestriga, Valgevene Raadio Sümfooniaorkestriga, Tallinna Muusikakeskkooli Sümfooniaorkestriga, jt, dirigentideks Risto Joost, Toomas Vavilov, Tarmo Leinatamm, Grigori Soroka, Erki Pehk, Mihhail Gerts, jt.

X Tallinna Kammermuusika Festival jätkub augustikuu lõpuni ja külaliste seas astub üles tunnustatud vanamuusikaansambelEnsemble Ausonia Belgiast ja Amael klaveritrio Sloveeniast ning esmakordselt tuleb festivali raames esitamisele ka koorimuusika – rahvusvaheliselt tuntud Tenso Euroopa Kammerkoor kaunistab festivali 24. augustil Niguliste kirikus koos väljapaistva Läti dirigendi Kaspars Putninšiga.

Festivali peasponsoriks on Tallinna Vesi ja suurtoetajateks Silmet Grupp, Cramo, Piletilevi, Forum Cinemas ja Adnet Media.

PLMF (Pille Lille Muusikute Fond) loodi 2003. aastal eesmärgiga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Head Uudised GoodNews