1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Öölaulupeol esinev Artjom Savitski tajub ühislaulmistes võimsat energiat
Öölaulupeol esinev Artjom Savitski tajub ühislaulmistes võimsat energiat

Öölaulupeol esinev Artjom Savitski tajub ühislaulmistes võimsat energiat

Eelseisval pühapäeval, 16. juulil saab Tallinna Merepäevade raames kell 21.00 – 23.55 Lennusadamas toimuma Öölaulupidu, kus on kohal Eesti armastatud lauljad ja muusikud Uku Suviste, Liis Lemsalu, Indrek Ventmann, Saara Kadak ja Artjom Savitski.

Kolmandat korda Öölaulupeol esinev Artjom ütleb, et teiste laule, eriti isamaalisi lauldes on alati närv pisut sees, ka siis, kui tekst on ees, sest Eesti rahvale on need südamelähedased, tuntav on võimas tagasiside ja neis on hoopis teistmoodi energia, kui raadios iga päev lastavatel hittidel.

“Öölaulupeol on palju rahvast, kõik teavad neid laule ja iga hing laulab kaasa — kõik see teebki selle peo võimsaks ja emotsionaalseks,” ütleb Artjom. Tema lemmiklauluks suurtel laulupidudel on olnud “Ta lendab mesipuu poole”, mida ühel korral tuli uuesti laulda koguni kolm korda. Kuna Artjom hakkas juba 1. klassis õppides Tallinna poistekooris esinema, on tal laulupidude kogemus suur ja Öölaulupeol hindab ta lõpuhetki, mil kõik tulevad lavale ühislaulu laulma, tõstavad üles Eesti lipud ja siis järgneb ilutulestik.

Artjom lisab, et ta ise tunneb kodumaaigatsust alati, kui Eestist kasvõi nädalaks puhkusele ära läheb, ning naastes tekib Tallinna Lennujaamas maanduses alati hea, mõnus ja ärev tunne.

Head Uudised GoodNews