1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Palju õnne Ollele! Endine Kanal 2 programmijuht Olle Mirme liitus filmistuudioga Nafta Films
Palju õnne Ollele! Endine Kanal 2 programmijuht Olle Mirme liitus filmistuudioga Nafta Films

Palju õnne Ollele! Endine Kanal 2 programmijuht Olle Mirme liitus filmistuudioga Nafta Films

Foto: Pixabay

Endine Kanal 2 programmijuht Olle Mirme alustab tänasest tööd filmistuudio Nafta Films sisujuhi (Head of Content) ametikohal. Lisaks mängufilmidele hakkab Mirme tegelema dokumentaal- ja teleprojektide arendamisega.

Alates 2001. aastast kuni tänavu aprillini Kanal 2 programmidirektorina töötanud Olle Mirme juhtimisel tõusis Kanal 2 Eesti vaadatuimaks telekanaliks. Varasemalt on Mirme töötanud Tallinnfilmis režissööri assistendi ning ETV-s ja Kanal 2-s režissöörina, on lavastanud lühimängufilme, teinud filmiajakirjanikuna kaastööd ajalehtedele, raadio- ja telekanalitele. Ta on eksperdina osalenud Eesti Filmi Instituudi hindamiskomisjonides ja juhib BFM-is magistriõppe meelelahutussaadete kursust.

Olle Mirme sõnul on Nafta Films’iga liitumine talle inspireeriv väljakutse. „Mulle imponeerib nende loominguline ja äriline haare, avatus uutele ideedele ja muljetavaldav koostöökogemus rahvusvahelise kino-, tele- ja reklaamitööstusega. Olen rõõmus, et saan sellesse tormiliselt arenevasse ettevõttesse oma panuse anda,“ ütleb Olle Mirme.

„Olle kogemused ja oskused on hindamatu väärtusega. Tema liitumine meie tiimiga tähistab järgmist ambitsioonikat sammu Nafta Films’i arengus,“ kinnitab Nafta Films’i peaprodutsent Esko Rips.

„Praegu on meil erinevas arendusjärgus mitu täispikka mängufilmi, sealhulgas ajalooline spioonipõnevik „O-2“, hoogne koguperekomöödia „Suured ninad“ ja üks krimielementidega psühholoogiline draama. Augustis algavad Lõuna-Eestis vaimuka lühimängufilmi „Virago“ võtted“,“ valgustab peaprodutsent Esko Rips lähemaid plaane. „Lisaks on tootmises koostöös Film Toweriga dokumentaalfilm Skype’i erakordselt põnevast Eestiga seotud sünniloost, mis on juba ette laialdast rahvusvahelist huvi äratanud. Samuti on koostöös kodu- ja välismaiste partneritega ettevalmistamisel mitu teleprojekti, näiteks menufilmil „Supilinna salaselts“ põhinev telesari.“

Nafta Films on Eesti kapitalil põhinev produktsioonifirma, mis tegeleb filmide ja peamiselt välisturule suunatud reklaamide tootmisega. Tuntuim mängufilm on rohkete auhindadega pärjatud ja paljude riikide ekraanidele jõudnud „Supilinna salaselts“ (režissöör Margus Paju), mis kogus ainuüksi Eesti kinodes ligi 100 000 vaatajat. Lisaks paarikümnele põhikohaga töötajale on filmistuudio erinevate projektiga seotud veel kümned partnerid ja alltöövõtjad.

Head Uudised GoodNews