1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Pärt Tarvas: Tommy Emmanuel on meeletu loomulik talent, kes on sündinud kitarr käes ja kelle elu on lava
Pärt Tarvas: Tommy Emmanuel on meeletu loomulik talent, kes on sündinud kitarr käes ja kelle elu on lava

Pärt Tarvas: Tommy Emmanuel on meeletu loomulik talent, kes on sündinud kitarr käes ja kelle elu on lava

Pärt Tarvas
Pärt Tarvas

Teisipäeval toimub Tallinnas Nordea Kontserdimajas Austraalia kitarrivirtuoosi Tommy Emmanueli kauaoodatud kontsert, millel võib näha tema oskuslikku ja unikaalset mängustiili, mida kitarrist ise nimetab lihtsalt “finger style” — see on kitarri mängimine sellisel viisil, nagu on omane pianistidele, kes kasutavad mängides kõiki kümmet sõrme. Kui tavapärases olukorras mängib bänd meloodiat, rütmi, bassi ja trummi osa, siis Tommy teeb seda kõike üksi, mängides vaid kitarril.

Maailmanimega kitarristi esinemist soojendab meie oma noor ja paljulubav muusik Paul Neitsov, kuid Tommy Emmanueli muusikalist külaskäiku ja tema loomingut peavad eriliseks ja nauditavaks ka teised Eesti muusikataeva tuntuimad tähed. ERSO-s ja tšellokvartetis C-Jam mängivad Pärt Tarvas nimetab Tommy Emmanueli loomingut äärmiselt huvitavaks ja piirekompavaks ning tema kontserdilt ootab ta meeletut emotsionaalset laengut, virtuooselt efektset kitarrimängu ja head show`d.

Tommy Emmanuel_14

“Aukartustäratav on kuulata, kuidas ta suudab niiöelda kastist välja mõelda. Tema fantaasial pole nagu piire. Ega ta ilmaasjata pole kahekordne Grammy nominent,” arvab Pärt Tarvas. “Tommy on meeletu loomulik talent, kes on sündinud kitarr käes ja kelle elu on lava. Oma pööraste mõtetega suudab ta tekitada kirjeldamatu helide virvarri.”

Tommy Emmanuel_06

Oma lemmikloona nimetab tšellist “Mombasat”, mis tema arvates näitab väga ilmekalt Tommy Emmanueli pillikasutust, alates efektsetest käikudest ja lõpetades kitarri kasutamisega löökpillina. “Soovitan kõigil kindlasti kontserdile tulla, sest oodata on äärmiselt elamusliku õhtut, kus tõenäoliselt juhtub nii mõndagi meeldejäävat. Kindlasti on tegemist sündmusega mida peab nägema ja kogema,” usub ta.

Tommy Emmanuel_16

Tommy Emmanuel esineb Tallinnas Nordea Kontserdimajas teisipäeval, 11. aprillil kell 19.

Head Uudised GoodNews