1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Põlvamaal tunnustati noorsootöö valdkonna aasta inimesi ja tegusid
Põlvamaal tunnustati noorsootöö valdkonna aasta inimesi ja tegusid

Põlvamaal tunnustati noorsootöö valdkonna aasta inimesi ja tegusid

Põlvamaal tunnustati noorsootöö valdkonna aasta inimesi ja tegusid
Põlvamaa aasta noorsootöötaja on Piret Palm
(pildil vasakul)
Foto: Põlva Maavalitsus

6. novembril toimunud noortekonverentsil tunnustati Põlvamaa noorsootöö valdkonna 2014. aasta inimesi ja tegusid.

Enim silma paistnud noorsootöötajat iseloomustab kõige paremini sihikindel ja järjepidev töö valla noortega ning enese arendamine – kuidas muidu oskaks ta tänapäeva noortega suhelda. Lisaks noortekeskuse juhtimisele on ta tegev ka Kaitseliidu Põlva Maleva noortejuhina. Selle aasta suurimaks ettevõtmiseks võib ta kindlasti nimetada Ahja Saunaralli eestvedamist.

 

Sel korral jagati tunnustust koguni kaheksas kategoorias:

  • enim silma paistnud noorsootöötaja 2014
  • enim silma paistnud koolitaja 2014
  • aasta koostöö 2014
  • aasta tegu 2014
  • Põlvamaa noortesõbralikem omavalitsus 2014
  • Põlvamaa noortesõbralikem huvikooli õpetaja 2014
  • Põlvamaa noortesõbralikem kooli/noortekeskuse ringijuht 2014
  • Põlvamaa noortesõbralikem treener 2014

Üks tunnustuskomisjoni liige iseloomustab aasta koostööd järgmiselt: “Oma ideelt on see koostöö tänapäeva noorsootöös pigem ebatraditsiooniline. Noored õpivad tundma ja väärtustama oma ajaloolist identiteeti, kodukoha ajalugu. See tekitab sidet oma kodukohaga ning see omakorda suurendab tõenäosust, et selle projektiga seotud noored kunagi täiskasvanueas kodukohta tagasi pöörduda tahaksid. Aitab kujundada Kanepi kogukonna positiivset identiteeti ka väljapoole.” Põlvamaa noorsootöö valdkonna aasta koostööks on koostöö Kanepi Avatud Noortekeskuse ja Milvi Hirvlaane vahel.

Aasta tegu 2014. aastal on Meediasüst, kes on teinud ära suure töö pannes noori meediaga tegelema ja selle vastu huvi tundma. Meediasüsti foto- ja videoreporterid olid kohal ka noortekonverentsil. Meediasüsti veavad Kristina Pentsa ja Kadri Pelisaar. Meediasüsti kandidatuur esitati ka riiklikuks tunnustamiseks Eesti Noorsootöö Keskusele.

Tiitlit Põlvamaa noortesõbralikem omavalitsus annab välja Põlva Maavalitsus koostöös Põlvamaa Noortekoguga juba viiendat aastat. Põlvamaa noortesõbralikem omavalitsus 2014. aastal on kohalik omavalitsus, kes on kõige enam toetanud noorte tegevust, hoiab elus õpilasmaleva traditsiooni, kaasab noori valla juhtimisse ning märkab noorte probleeme, mille tõestuseks on vallavalitsusse lastekaitsespetsialisti tööle võtmine. Põlvamaa noortesõbralikem omavalitsus 2014. on Värska vald.

Kuna järgmiste kategooriate näol on tegemist Põlvamaa noortesõbralikema inimeste tunnustamisega, siis sel korral ei lugenud niivõrd esitatud kandidaadi saavutused, vaid just see, kuidas oli toodud välja sõbralikkus ning erilise kaalu said noorte endi esitatud kandidaadid.

Õpilane, kes esitas oma õpetaja kandidatuuri Põlvamaa noortesõbralikem huvikooli õpetaja 2014 tiitlile, on öelnud järgmist: “Lisaks silmapaistvatele saavutustele, on ta nooruslik, alati rõõmsameelne ja abivalmis õpetaja. Tema tundi ootab iga õpilane.” Põlvamaa noortesõbralikem huvikooli õpetaja 2014 on Räpina ja Põlva Muusikakooli laulu- ja solfedžo õpetaja, Margot Suur.

2014. aastal Põlvamaa noortesõbralikemale kooli/noortekeskuse ringijuhile on südamelähedane noortega tegelemine, neile muusikahariduse andmine ning Põlvamaa puhkpillimuusika traditsioonide jätkamine. Põlvamaa noortesõbralikem kooli/noortekeskuse ringijuhti 2014 on Peeter Änilane.

Ja viimase kategooria Põlvamaa noortesõbralikema treeneri 2014 esitanud õpilased iseloomustavad oma treenerit järgmiselt: “Ta on alati rõõmsameelne, abivalmis, sõbralik ja väga hea huumorisoonega. Kui minna trenni halva tujuga, siis on garanteeritud, et sealt ära tulles on alati naeratus näol.” Põlvamaa noortesõbralikem treener 2014 on Maire Tiisler.

Noorsootöö valdkonna tegijate tunnustamise eesmärk on esile tõsta noorsootöösse panustanud ning valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.

Head Uudised GoodNews