1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Pühapäeval linastub uus erakordne dokumentaalsari planeedist Maa
Pühapäeval linastub uus erakordne dokumentaalsari planeedist Maa

Pühapäeval linastub uus erakordne dokumentaalsari planeedist Maa

Fotod: National Geographic

Miks on Maa ainus planeet, kust on leitud elu? Millised on suurimad ohud keskkonnale ja inimeste olemasolule? Nendele ja veel paljudele küsimustele otsib vastuseid 25. märtsil linastuv National Geographic kanali uus sari “Üks kummaline planeet” (One Strange Rock) eesotsas näitleja Will Smithiga.

“Üks kummaline planeet” on visuaalne teekond, mis viib kaamerad kohtadesse, kus need kunagi varem pole käinud, et uurida planeedi Maa kui universumi ühe kõige unikaalsema koha nõrkusi ja imelisi omadusi. See on rohkem kui loodusdokumentaal, see on erakordne lugu, mis kombineerib astronoomia, antropoloogia, bioloogia, keemia ja füüsika ning mille toovad vaatajateni ainsad inimesed, kes on koduplaneedilt kunagi lahkunud – astronaudid.

“Oleme astronautidena enda eludega riskinud, et mõista maailma paremini ning näha enda ninaesisest kaugemale,” selgitab endine astronaut Chris Hadfield enda kosmosemissioonide tagamaid. “Ma tõesti soovin, et kõik saaksid maailma näha nii, nagu mina seda näinud olen. Ning nüüd ongi see võimalus,” ütles Hadfield.

Sarja “Üks kummaline planeet” tootmiseks kulus rohkem kui kaks aastat, seda filmiti 45 riigis, kuuel kontinendil ning kosmoses – kokku 195 erinevas asukohas. Sarja jaoks salvestati nii suurel hulgal materjali, et sellest jätkuks 22 aasta pikkuseks filmimaratoniks.

“Üks kummaline planeet” on National Geographic kanali eetris pühapäeviti, alates 25. märtsist kell 22.00.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews