1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Rakvere linnuses etendub muinasjutt-muusikal „Merineitsi“
Rakvere linnuses etendub muinasjutt-muusikal „Merineitsi“

Rakvere linnuses etendub muinasjutt-muusikal „Merineitsi“

Fotod: Andrus Muuga

Rakvere linnuses etendub 21. juulil Kaari Sillamaa Muusikateatri muinasjutt-muusikal „Merineitsi“.

See on lugu Hans Christian Anderseni maailmakuulsa muinasjutu ainetel, kus mitmes maa- ja mere kuningriigis on valitsejate peredes sarnane mure – nimelt ei taha järeltulijad abielluda neile valitud kaasadega. Kaks neist kannavad Anderseni muinasjutu liini: merineitsi Pärlike ja maine prints Patrick. Kuigi viimane on kihlatud naaberkuningriigi printsessi Claudiaga, armub ta näkineidu. Kõigi kuningriikide hirm – merenõid Must Mõrd – tahab enesele samuti Patrickut ja nii see võitlus algab, sest sõjas ja armastuses on kõik lubatud.

Muusikali peaosades mängivad Johanna-Elise Kabel ja saatest „Eesti otsib superstaari“ tuttav Jaagup Tuisk, lisaks muusikateatri 42 noort näitlejat. Lavastab Janika Sillamaa, libreto ja muusika on kirjutanud Kaari Sillamaa.

„Lugu valmis meie esimese lavastuse jaoks 2005. aastal, mõni aeg hiljem jäädvustasime selle ka muusikafilmina. 2012. aastal tuli „Merineitsi“ teistkordselt lavale Muusikateatrite Festivali galaetendusena, Pärlikest mängis siis Rosanna Lints, Musta Mõrda Teele Viira ja prints Patrickut Mihkel Ratt. Iga järgmise lavastuse tulekul on veidi libretot muudetud ja muusikanumbreid juurde tehtud, vastavalt uutele osatäitjatele.“ räägib Kaari ja lubab ka nüüd ühe uue romantilise dueti kirjutada – Johannale ja Jaagupile.

Head Uudised GoodNews