1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Rändfestival Võnge kutsub kokku nii Eesti muusika paremiku kui ka staarid välismaalt
Rändfestival Võnge kutsub kokku nii Eesti muusika paremiku kui ka staarid välismaalt

Rändfestival Võnge kutsub kokku nii Eesti muusika paremiku kui ka staarid välismaalt

Laupäeval, 7. juulil toimub Pärnumaa metsade vahel Eesti sajandale sünnipäevale pühendatud rändfestival Võnge 2018, kus saavad kokku nii kodumaise muusika paremik kui ka tõusvad tähed välismaalt.

“Võnge toimub avaliku üritusena kolmandat aastat, ent esimest korda uue nime all ja Pärnumaal. Varasemalt oli festivali nimeks Acoussion, kuid kuna kuulda saab väga eriilmelist muusikat ning festival on eelkõige suunatud Eesti muusikasõpradele, siis otsustasime nime eestikeelseks muuta,” rääkis festivali peakorraldaja Tarmo Sikk. “Sel aastal on üheks festivali peaesinejaks Norrast pärit elektroonilist poppi viljelev ARY, kes vaid paari aastaga on Põhjamaade muusikamaastikul hulgaliselt tuntust kogunud ning nüüd tegemas tormilist läbilööki ka Euroopas ja mujal maailmas. Eestisse jõuab Trinidadi-Norra juurtega lauljatar esimest korda. Samuti saabub Vango Imedemaale Hispaaniast kitarrivirtuoos Daniel Lumbreras,” tõi Sikk esile välismaiseid artiste.

Üheks festivali peaesinejaks on Norrast pärit elektroonilist poppi viljelev ARY ja samuti saabub Vango Imedemaale Hispaaniast kitarrivirtuoos Daniel Lumbreras.

Päeva jooksul astuvad rändfestivalil üles ka mitmed Eesti artistid. “Võnkel saab kuulda palju uut Eesti muusikat, mida varem kuuldud pole – näiteks tänu festivalile sai alguse koostöö räppar EiKi ja Klassitähed 2018 võitja Tanel Eiko Novikovi vahel, kes viivad kokku kaks žanrit, mille tulemusena sünnib laval isikupärane sünergia,” sõnas Sikk. Samuti jõuab Võnke raames kodumaale Eesti oma indie-bänd Holy Motors, kes aasta alguses andis välja oma esimese albumi ning on sellega seoses tuuritanud nii Euroopas kui ka Ameerikas.

Võnkel saab kuulda palju uut Eesti muusikat, mida varem kuuldud pole.

Festivali programmist leiab veel Tõnis Mägi, Orelipoisi, Noortebänd 2017 võitja Rainer Ildi, Tartu Popi ja Roki Instituudi, 4 AM-i, Steps To Synapse-i, INGER-i, Öömaja DJ-d ning Superstaari viienda hooaja esikoha Rasmus Rändvee. “Kusjuures Rasmuse jaoks on festivali toimumispaik eriti eriline – nimelt toimub see tema lapsepõlve suvekodus, kus Rasmuse muusikukarjäär alguse sai,” rääkis Sikk, tõdedes, et Rändvee on ka päeva viimane live-esineja.

Lisaks muusikale ootab festivali külastajaid ka Maitseaed tosinkonna toitlustaja, baari ja kauplejaga, Sõnasaar väliraamatukogu ning luule- ja kalambuurinäitusega, Kinotare lühifilmiprogrammiga ning Joogavälu hommikuse joogatunniga. Festivali nooremad külastajad saavad aga meelt lahutada Põnniplatsil, kus meisterdatakse põnevaid installatsioone ning õpitakse tundma loodust. Julgemad võivad aga lõbutseda hüpates benjibatuudil. “Võnke festival on igati peresõbralik ning kuni 15-aastastele (k.a) on sissepääs tasuta. Oodatud on ka sõbralikud neljajalgsed festivalikülastajad,” kinnitas Võnke peakorraldaja.

Võnke festival on igati peresõbralik ning oodatud on ka sõbralikud neljajalgsed festivalikülastajad.

Festivali suurtoetaja on Viru Keskus.

Vaata videot 2017. aasta festivalist SIIT!

Festivali kohta rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews