1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Rotary klubi autasustab noori politseiametnikke
Rotary klubi autasustab noori politseiametnikke

Rotary klubi autasustab noori politseiametnikke

Julia Eesalu ja Macho

Täna annab Tallinna Rotary klubi üle oma iga-aastased preemiad parimatele noortele politseinikele ning parimale koerajuhile ja teenistuskoerale. 2001. aastast alguse saanud traditsiooni kohaselt on tänu ja tunnustust jagatud aasta jooksul enim silma paistnud noortele politseiametnikele.

Parima noore korrakaitsepolitseiametniku preemia saab tänavu Maardu konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik ülemkonstaabel Dmitri Budnikov, kes on oma hea tööga pälvinud paljude kohalike inimeste tänu. Dmitri Budnikov on aidanud lahendada ja avastada mitmeid perevägivallajuhtumeid, internetikelmuseid, varguseid, narkootikumidega kaubitsejaid, tagaotsitavaid ning joobes juhte.

Parima noore migratsiooniametniku preemia pälvib Lõuna prefektuuri migratsioonijärelevalve teenistuse vaneminspektor Kristi Orr, kes on andnud silmapaistva panuse migratsioonijärelevalve teenistuse töösse. Kristi Orr on viinud läbi mitmeid väärteomenetlusi inimeste suhtes, kes on viibinud Eestis ebaseaduslikult ning osalenud nende riigist väljasaatmise protsessis.

Parima noore kriminaalpolitseiametniku autasu osaliseks saab Ida prefektuuri narkokuritegude talituse vanemuurija komissar Andres Mänd, kes on uurinud mitmeid raskeid narkokuritegusid. Ta on aidanud alustada kriminaalasja inimeste grupi suhtes, kes tegelevad suurtes kogustes narkootiliste ainete levitamisega Ida-Virumaal.

Parima noore piirivalvuri preemia pälvib Narva kordoni piirivalvur konstaabel Ahti Oina, kes on panustanud märkimisväärselt illegaalse immigratsiooni tõkestamisse. Tänu temale on avastatud mitmeid ebaseaduslikke piiriületusi ja salakauba üle piiri toimetamise juhtumeid.

Parima koerajuhi ja teenistuskoera autasu saavad Põhja prefektuuri künoloogiateenistuse koerajuht ülemkonstaabel Julia Eesalu ja teenistuskoer Golttvizen hof Miro (Macho), kes on paistnud silma kurjategijate tabamise ja jäljelt asitõendite leidmisega. Julia Eesalu ja Macho on osalenud mitmetel kodu- ja välismaistel koolitustel ning võistlustel. Möödunud aastal saavutasid nad Eesti politsei patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistlustel esikoha.

„Rotariaanid üle maailma kogunevad selleks, et oma klubide kaudu panustada ühiskonda nii, et sellest sünniks kasu võimalikult paljudele,“ ütles Tallinna Rotary klubi president Urmas Isok. „Tallinna Rotary klubi on valinud üheks teenimise viisiks Eesti inimeste turvatunde eest vastutavate noorte ja perspektiivikate inimeste väärtustamise ning tänamise. Teeme seda veendumuses, et meie iga-aastane tunnustus motiveerib pisut kõiki Politsei- ja Piirivalveameti töötajaid ning selle tagajärjel edeneb siseturvalisuse nimel tehtav töö veelgi.“

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja varade alal Indrek Tibari sõnul on politseil ja Rotary-liikumisel mitmeid kokkupuutepunkte, kuna mõlemad panustavad koostöösse, turvalisusse ja inimeste heaolusse. „Tunnustus meie tublidele töötajatele motiveerib ja innustab meid kõiki – nii piirivalvureid, kodakondsus- ja migratsioonivaldkonna töötajaid kui ka politseinikke veelgi pingutama, et oma tööd hästi ja kvaliteetselt teha,“ ütles Tibar.

Tallinna Rotary klubi tunnustab preemiatega parimad politseinikke alates 2001. aastast. Preemiate eesmärgiks on väärtustada ja tunnustada Eesti politsei tööd kuritegevusevastases võitluses.

Alates 2001. aastast on Rotary klubi tunnustanud kokku 45 politseinikku ja 13 teenistuskoera.

Head Uudised GoodNews