1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. SAATES “SUVEMIKS”! Camp of Hip-Hop peakorraldaja Joel Juht peab üritust Euroopa parimaks tänavatantsulaagriks
SAATES “SUVEMIKS”! Camp of Hip-Hop peakorraldaja Joel Juht peab üritust Euroopa parimaks tänavatantsulaagriks

SAATES “SUVEMIKS”! Camp of Hip-Hop peakorraldaja Joel Juht peab üritust Euroopa parimaks tänavatantsulaagriks

Joel JuhtTallinna TV saates “Suvemiks” on tantsulaagri Camp of Hip-Hop peakorraldaja Joel juht, kes nendib kohe, et ega tema üksi korralda, tegijaid on palju, tänavatants on äge isegi vanemate inimeste jaoks ning COHH-i näol on tegu ägeda, positiivsust edasi andva üritusega, mis tahab ületada kõiki teisi selliseid ettevõtmisi.

Tegelikult on laagreid koguni kaks — esimesel nädalal tulevad kokku 7-14-aastased ja laager pakub neile võimalust uute lahenduste kaudu ennast hästi tunda. Teine laager järgneval nädalal on rahvusvaheline, kuhu tulevad kokku staarid üle maailma, kaugemad neist isegi Lõuna-Aafrikast.
Joel Juht ja Mari Torga

Joel Juht ütleb, et see, kui profid kohale tulevad, ei tähenda sugugi, et ka osalejad peaksid samal tasemel olema, kohale tasub tulla juba meeleolu pärast, seda enam, et üritus toimub lahedas paigas Loo ja Lagedi vahel, täpsemini Liipa talus. “Koht on äge, seal olles tekib tunne, nagu oleksid Lõuna-Eesti vanimas talus,” räägib korraldaja.
Joel Juht2
Kuigi laagrini on veel kuu aega, on sellest juba paslik rääkida, sest laagri eripäraks on telkimine. “Üritame vana laagriteema uuesti päevavalgele tuua ja öelda, et telk on lahe,” selgitab Joel. Mõistagi on olemas ka teisi tehnilisi lahendusi, et kõigil oleks hea olla, sest sellistelt üritustelt keegi naljalt koju ära minna ei taha, igal juhul annavad laagri korraldajad endast parima.

Sihtgrupi kohta ütleb Joel, et kuigi tahaks näha inimesi, kes ka pärast laagrit sellega edasi tegelevad, on see siiski nädal sotsiaalset suhtlemist koos laheda olemise, noorusliku suhtlemise, nalja ja naeruga, on head muusikat, erinevaid DJ-d, ning põnevaid üritusi nagu näiteks Afronight. Noortelaagris saavad osalejad Joeli sõnul teha erinevaid ja mitteigavaid asju, neid pannakse proovile teatud olukordades ja kõigest sellest tulev energia on võimas. “Ma ei räägi seda sellepärast, et olen korraldaja, kes on seda 12 aastat teinud, vaid üritust korraldavad tegelikult eestvedajad, kes sõitsid LA-sse ennast koolitama ning on kuu aja pärast tagasi, nii et ma olen praegu vaid tankis,” muigab Joel.
Joel Juht3
Rahvusvahelises laagris on vanusepiiriks 15 ja ülespoole, ja kuigi põhivanus on 18-25, tahab Joel, et inimesed tantsiksid ka pärast 25 eluaastat. Ta meenutab jutuajamist prouadega, kes hip-hopist kuuldes ehmatasid. “Iga trennis, ka näiteks suusatamises või golfis alustad rahulikult ja lähed step by step edasi,” selgitab Joel. “Tänavatants pole hirmus, tuleb panna tossud jalga, minna saali, ja hakata kaasa tegema, liigute ja pole probleemi, see hoiab tervena, noorena ja teeb palju muudki head. COHH tähendab nooruslikku ja popp olemist, kus tunned ennast hästi. Pettumust ei teki, see on Eesti ja Euroopa parim tantsulaager.”

VAATA TELESAATE “SUVEMIKS” KORDUST!

VAATA NOORTELAAGRIT TUTVUSTAVAT VIDEOT!

VAATA RAHVUSVAHELIST TANTSULAAGRIT TUTVUSTAVAT VIDEOT!

Head Uudised GoodNews