1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Seitse soovitust, kuidas ennast Weekend Festivalil turvaliselt tunda
Seitse soovitust, kuidas ennast Weekend Festivalil turvaliselt tunda

Seitse soovitust, kuidas ennast Weekend Festivalil turvaliselt tunda

Homme algav Weekend Festival toob suvepealinna kokku kümneid tuhandeid muusikasõpru. Et end muusikafestival turvaliselt ja hästi tunda, annab If Kindlustus seitse soovitust, millele tähelepanu pöörata nii oma tervise kui ka vara kaitsmiseks.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuht Veiko Sepp juhib tähelepanu, et kolm päeva kestvaks festivaliks tuleks end hästi ette valmistada, et muusikaelamust muretult nautida ja hilisemaid sekeldusi vältida.

„Kõige olulisem on säilitada valvsus ja oma asjadel silm peal hoida. Eriti puudutab see mobiiltelefone, rahakotte ja võtmeid. Meile on suveüritustel teatatud sellistest juhtumitest, kus keegi tuleb laenama mobiiltelefoni ettekäändel, et enda oma ununes autosse või korraks vaja sõbrale helistada. Paraku on mõnikord heauskne laenaja seejärel oma telefonist lihtsalt ilma jäänud. Või siis olukordi, kus väsinud muusikasõber jääb pargipingil magama ja hiljem avastab, et on ilma jäänud kogu oma varast,“ ütles Sepp.

Samuti lisas ta, et alkoholi tarbimisel tasuks kindlasti säilitada mõõdukus ning oluline on ka oma sõprade suhtes tähelepanelik olla. Ilmaprognoose jälgides oleks hea valmistuda ka erinevateks ilmastikutingimusteks.

Festivali korraldaja Gunnar Viese sõnul pööratakse publiku ohutusele festivali territooriumil kõrget tähelepanu ja külastajad peavad arvestama, et turvakaalutlustel vaadatakse läbi ka isiklikud asjad. Ürituse korraldajal on kindlustus. Lisaks tasub kõigil tutvuda korraldusliku infoga festivali kodulehel, eelkõige asjade loeteluga, mida pole lubatud festivali alale kaasa võtta.

Ifi viimaste aastate statistika näitab, et suviste suurürituste ajal on registreeritud pargitud sõidukite mõlkimisi ja kriipimisi ning autodesse sissemurdmisi. Seetõttu tuleks tähelepanelik olla ka autoga liigeldes ja seda parkides.

If Kindlustuse seitse soovitust Weekend Festivaliks:

1. Võta peole kaasa ainult hädavajalikud esemed ja dokumendid ning taskuvarguste ennetamiseks jäta väärtuslikum vara koju. Ära jäta telki ega võõrasse üürikorterisse oma isiklikke asju ilma järelevalveta.

2. Hoia oma mobiilitelefonil silma peal nii festivalil, kohvikutes kui ka mujal. Kui telefon või mõni muu väärtuslikum ese varastatakse, tuleks sellest kindlasti teavitada politseid. Kontrolli oma kindlustuslepingut, et Sinuga festivalil kaasas olev vara oleks kindlustuskaitse all.

3. Sõidukiga suvepealinna liigeldes varu aega, et mitte ületada kiirust. Jälgi liikluskorraldusi, ummikutes liigeldes ja sõidukit parkides säilita kannatlikkus ja valvsus.

4. Pargi auto hästi valgustatud turvalisse kohta ning ära unusta autosse väärtuslikke esemeid. Auto tagaistmele jäänud jope või spordikott võib vargale olla piisav põhjus, et autoklaas purustada.

5. Ole ettevaatlik, sest rahvamassis hüpates ja tantsides võib saada erinevaid traumasid, näiteks kukkuda, vigastada hüppeliigeseid või põlvi. Oluline on meeles pidada, et alkoholijoobes saadud vigastust õnnetusjuhtumikindlustus ei korva.

6. Kui kodu- või autovõtmed festivali käigus varastatakse, siis teavita sellest politseid ja oma kindlustusseltsi. Autovõtmete varguse või kadumise korral saavad kaskokindlustuse kliendid kutsuda kohale tasuta Autoabi.

7. Teavita oma lähedasi, kus ja kellega festivalil viibid. Konfliktide vältimiseks tasub festivali ajal impulsiivsetest purjus seltskondadest eemale hoida. Vajadusel palu julgelt abi turvameeskonnalt või politseilt.

Head Uudised GoodNews