1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Selgusid Eesti parimad noored meistrid
Selgusid Eesti parimad noored meistrid

Selgusid Eesti parimad noored meistrid

8.–9. märtsil toimus esmakordselt kutsehariduse suursündmus Noor Meister 2013, mis koondas kaheks päevaks Tallinnasse Eesti Näituste messikeskusesse kogu kutsehariduse.

„Eesti kutsehariduse areng on olnud kiire ja tulemuslik. Meie kutseõppureid ja ametikoole võib ja saab uhkusega võrrelda Euroopa parimatega,“ ütles SA Innove juhatuse liige Tõnis Arvisto, lisades, et Noorel Meistril osalesid Eesti parimad kutseõppurid, kes jäädvustasid suursündmuse ajalukku ja kinnitasid, et kutseharidusest väljuvad heade oskustega oma ala spetsialistid.

„Noorel Meistril tuli proovile panna kõik senini omandatud teadmised ja oskused, kerget ei olnud midagi, vaid hakkama tuli saada hoopis uues pingelises situatsioonis,“ ütles Eesti parim noor elektroonik Edvar Leo. Tema sõnul sai üleriigilistelt kutsemeistrivõistlustelt praktilise kogemuse, mis on tulevikus kindlasti abiks töösituatsioonis. „Üritus oli võimas, kohal oli väga paljude ametialade esindajaid ja rohekelt külastajaid,“ rääkis Tallinna Polütehnikumi kutseõppur Leo.

Veel selgitati välja Eesti parim noor müüja, majutusteenindaja, mehhatroonik, florist, juuksur, pagar, kondiiter, ehituspuusepp, tisler, ehitusviimistleja, plaatija, maastikuehitaja, infotehnoloog, veebidisainer, graafiline disainer, müürsepp, logistik, puhastusteenindaja, elektrik ja rätsep. Vaata TULEMUSI!

Noor Meister 2013 toimus eraldiseisva kutsehariduse suursündmusena esmakordselt. Üleriigilistel kutsevõistlustel võtsid mõõtu 300 kutseõppurit 21 võistlusalal ning õpetlikes töötubades said külastajad proovida erinevaid ameteid. Oluline osa suursündmusest oli ka kutseharidusmessil, kus osales 29 ametikooli üle Eesti.

Head Uudised GoodNews